home Fest og underholdning Vil du gerne i gang med at lave film selv?

Vil du gerne i gang med at lave film selv?

Der er mange der går rundt med en drøm i maven om at blive kendt inden for noget, som de virkelig brænder for. Og mens nogle forsøger sig ud i sangens kunst og andre skriver en bog, så er der også nogle, der gerne vil producere en film, der kan opnå anerkendelse og succes blandt andet til diverse filmfestivaller. Det er bare lige med at finde ud af, hvor man skal starte?

 

Der er ti klar regler, du skal forholde dig til

Og her kan det faktisk være en fordel at starte med at forsøge sig frem med genren dogmefilm. Og det med god grund. Dette er nemlig en genre, der er forholdsvis let at gå til. Der er ti regler, man skal forholde sig til, og det betyder, at man fra starten får sat nogle ret klare rammer for, hvad man må, og hvad man ikke må med en dogmefilm. På den måde bliver man vist en retning, og så er handler det blot om at være kreativ inden for de rammer, som blandt andet har at gøre med, at det ikke er lovligt at bruge diverse effekter, klips, lyssætning, rekvisitter og andet, der er med til at gøre det, der foregår på kameraet unaturligt.

 

Start simpelt

Når du filmer en dogmefilm, skal du således forholde dig til den rå film, du får ud af din optagelse, og derfor er det også vigtigt, at du fra begyndelsen gør dig det klart, hvad der skal forgå, hvor du skal stå med kameraet og så videre. Du har nemlig ikke mulighed for at køre din video gennem en større redigeringsproces efterfølgende. Når du gerne vil til at i gang med at lave film, kan genren inden for dogmefilm således være dit springbræt ud i de mere avancerede former for filmiske virkemidler.