home Hus og have Vedligehold dine trægulve

Vedligehold dine trægulve

Vedligeholdte trægulve er smukke. Trægulve med revner, snavs og skjolder er knapt så flotte.

Det er svært at leve et helt liv med trægulve, uden de på et tidspunkt får brug for at blive slebet og overfladebehandlet. Bor du på Amager, kan du hos Vikinggulvservice.dk få professionel afslibning og overfladebehandling af dine slidte gulve, så de bliver som nye igen. Få herunder gode råd til, hvilken overfladebehandling du bør vælge til dine gulve – og hvordan du efterfølgende bør vedligeholde og rengøre dem.

Overfladebehandling

Når dit trægulv er blevet afslebet eller lagt fra ny, er det vigtigt at få det overfladebehandlet. Et ubehandlet gulv kan hurtigt blive plettet, grimt og er samtidig svært at gøre rent. Der findes forskellige former for overfladebehandling, der alle vil kunne give dit trægulv et unikt look:

  • Ludbehandling, der hæmmer træets naturlige gulning, vil bevare dit lyse trægulvs lyse udseende. Efter en ludbehandling skal trægulvet også enten sæbe- eller oliebehandles.
  • Oliebehandling vil kunne forstærke det ludbehandlede gulvs hvide look og samtidig give dit trægulv en smuk silkemat overflade.
  • Sæbebehandling vil give trægulvet en flot, naturlig overflade. Denne behandling er perfekt til et gammelt trægulv med patina.
  • Lakering af dit trægulv vil give det en mat, halvblank eller blank overfalde. Gulve med denne behandling er utrolig nemme at gøre rene efterfølgende.
  • Maling af trægulve kan også være en flot og praktisk løsning. Her er det vigtigt, at du vælger en malingstype, der er slidstærk i forhold til det gulv, rummet skal være i.

Vær opmærksom på: Korrekt rengøring

En overfladebehandling er med til, at dine trægulve holder sin pæne i mange år frem. Men jævnlig rengøring er her også en vigtig faktor. Lige så vigtigt er det, at du er opmærksom på, at trægulvene skal rengøres efter den overfladebehandling, de har fået:

  • Ludbehandlede gulve skal vaskes med den type sæbe, gulvet oprindeligt blev behandlet med. Et alternativ kan være at væske gulvet med varmt vand og sæbespåner.
  • Oliebehandlede gulve bør vaskes med vand tilsat oliesæbe eller anden sæbe, der er anvist af olieleverandøren. Har det oliebehandlede gulv fået ridser, kan du lægge en våd klud over ridsen. Dette vil få gulvet til at rejse sig og af sig selv udligne ridsen igen.
  • Lakerede og malede gulve skal blot tørres af med en hårdt opvredet klud. For meget sæbe og vand kan nemlig hurtigt ødelægge lakken.