home Varmekilder Vælg den rette varmepumpe til dit hjem

Vælg den rette varmepumpe til dit hjem

Mulighederne er mange, når du gerne vil tænke på miljøet og skåne for store CO2-udslip. Det kan være alt fra vindens energi, som giver strøm gennem vindmøller, eller luftens energi, der giver et bedre indeklima i dine rum. Solens stråler bidrager også til energi gennem solvarme eller jordvarme. Det handler om, du finder frem til, hvilke energivenlige løsninger du finder mest tiltalende til dine behov. Vælger du en varmepumpe, har du flere valgmuligheder, når du vil benytte dig af den vedvarende energi. Er du i den overvejende proces, kan du herunder læse mere, om alle typer af varmepumper, du kan investere i.

3 typer

Varmepumper finder du i forskellige udgaver. De tre nedenstående punkter er de varmepumper, du kan finde på markedet.

  • Luft-til-luft varmepumpe
  • Luft-til-vand varmepumpe
  • Jordvarmeanlæg

Det de tre varmepumper har til fælles er, at der er en sammenkobling med en anden enhed. De to første varmepumper består af en indendørsenhed og en udendørsenhed. Jordvarmeanlægget benytter sig også af de to enheder, men på en anden måde.

Varmepumperne, der anvender luftens energi bliver koblet sammen med henholdsvis en større enhed, hvor energien kommer ud som varmt vand, men også en mindre enhed, der omdanner udetemperaturen til rent, behageligt indeklima i dit hjem.
Jordvarmeanlægget anvender solens strålingsenergi via slanger under jordoverfladen, som bliver varmet op af solens varme, der trænger ned i jorden. Slangerne indeholder frostvæske, og det bliver ført ind til en enhed, som varmer vandet i dit hjem op.

Fordele ved varmepumperne

Uanset hvilken varmepumpe, du vælger at investere i, så kan du opleve fordele. Hver af varmepumperne har sine egne fordele, men selvom forskellen er til at se på de forskellige typer, så finder du også fællestræk i fordelene:

  • Miljøvenlig løsning
  • Opvarmning efter dit behov
  • Din egen styring

Det første fællestræk er, at det naturligvis er en miljøvenlig løsning, du investerer i. Du gavner miljøet på længere sigt ved at anvende de vedvarende energiressourcer, som det er muligt at gøre brug af.
En anden fordel ligger i, at du på de fleste varmepumper kan opvarme dit hjem efter dit behov. Du kan selv vælge, om du ønsker varme eller et bedre indeklima i ét rum fremfor ét andet.
Desuden har de fleste varmepumper gjort brug af den teknologiske udvikling, så du kan styre din varmepumpe eksempelvis via en fjernbetjening eller over dit internet. Du kan læse mere på denne varmepumpeguide.