home Gør-det-selv Undlad at smide dine ting ud – sådan behandler du ting, du ikke længere skal bruge

Undlad at smide dine ting ud – sådan behandler du ting, du ikke længere skal bruge

Det føles aldrig godt at smide ting ud – lige meget, hvor lidt du skal bruge det, eller hvor billigt eller gammelt det er. Det er dog heller ikke en god følelse at blive en hamstrer, der beholder alt, hvad du har fået i hele dit liv. Alle ender et sted, hvor de bliver nødt til at skille sig af med noget, men du kan dog i de fleste tilfælde undlade at smide det helt ud. I disse dage, hvor klimaforandringerne står og banker på samfundets dør, bør vi også undlade at smide ting ud for vores klodes skyld. Men hvis ikke helt ud, hvor skal tingene så hen?

Destinationer for uønskede ting

Dine uønskede ting og sager kan have mange destinationer, hvor de kan leve videre i bedste velgående. Her er nogle eksempler:

  • Hvis du ikke har behov for noget lige nu, men er i tvivl om, hvorvidt du kommer til at behøve det senere hen ad vejen, kan du gøre brug af et depotrum. Disse depotrum kan findes de fleste steder – f.eks. depotrum Viborg. Her kan du opbevare diverse ting, indtil du får behov for dem.
  • Hvis den givne ting stadig har noget at give af sig, kan du donere det til velgørenhed eller hjælpsomme organisationer. Hvis der er tale om tøj, kan du smide det i én af de mange opstillede donationscontainere rundt omkring. Hvis det er ting som f.eks. køkkenudstyr, kan du give det til en af Kirkens Korshærs butikker.
  • Hvis du gerne vil lave en skilling på dine ting, da de stadig har en vis værdi, kan du tage til lobbemarkeder eller blot sælge dem via internettet (f.eks. over Facebook eller Den Blå Avis).
  • Spørg dit netværk om nogen kan bruge, hvad end, du er ved at smide ud. Det kan også være dit netværk kender til folk, der kunne bruge hjælp via gratis ting, hvorved du også kan hjælpe et medmenneske.
  • Hvis du endelig skal smide ud, så sørg for, du smider det korrekt ud. Genbrug så vidt muligt og smid det i de rigtige containere på affaldspladsen.

Genbrug eller udsmidning?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt noget skal smides helt ud, eller om det kan genbruges i en eller anden form, så lav lidt research omkring det. Hvert enkelt stykke affald har en negativ effekt.