home Rejser og ferie Underholdning til bilferien

Underholdning til bilferien

Det er snart juli måned, og det betyder, at sommeren står for døren. Hvis du skal på bilferie, kan du hos Sladderbladet.dk få inspiration, tips og tricks til god underholdning til bilferien.

 

Vær åben

Det er vigtigt, at du er åben overfor dine børn, når du skal køre på ferie. Hvis destinationen er et sted i Sydeuropa, har I gerne 12-20 timers kørsel, før I er ankommet – og det kan være anledning til en række konflikter. Derfor kan du med fordel give dine børn lidt mere frirum og lov til f.eks. at se mere film end de normalt gør for at undgå de små konflikter. Derfor er det en god idé at medbringe telefonen eller iPad’en, som er to gode eksempler på noget, børnene kan få tiden til at gå med. Men husk nu at køb et set høretelefoner, så I er fri for at høre med på de film, som de ser.

 

Den klassiske bilunderholdning

Selvom der kan få meget tid med at se film og spille iPad, kan det være, det også bliver kedeligt på et tidspunkt. Derfor kan I forbedre nogle lege eller opgaver, som I kan lave på vejen. Det er altid en god idé at tælle lastbiler, gule biler eller vindmøller, når I kører. Det kan der hurtigt gå en til to timer med. Når det så engang bliver kedeligt, kan I lege ”Skibet er ladet med”, ”Hvad tænker jeg på” eller ”hvem er jeg”-legen. En god idé er f.eks. at tage en bunke med Bezzerwizzer-kort med, som I kan lave en quiz ud af. Det er altid sjovt at udfordre paratviden, når man skal have tiden til at gå.

 

Husk at holde pauser

Det sidste råd, som er godt at tage med på vejen ned igennem Europa er, at I skal holde en mase pauser undervejs. Det er altid godt at komme ud og strække bene og få tisset, når man skal – og det er også med til at holde de små konflikter på afstand. Derfor er det vigtigt, at du lytter til, hvad dine børn siger, når I er på vej på bilferien.