home Uncategorized Tre gode tips til din ferieplanlægning

Tre gode tips til din ferieplanlægning

Hemmeligheden bag enhver god ferie er grundig forberedelse.

Uanset om du drømmer om solferie, skiferie, sportsferie eller en helt fjerde type ferie, så skal du bruge tid på planlægning, nærmere betegnet ferieplanlægning. Det er en disciplin, som du med garanti kan lære at mestre.

Læg et feriebudget

Hvad angår økonomi og budget, så skal der sættes penge af til både flybilletter, hotelophold, forplejning, oplevelser og lommepenge. Du får nok svært ved at komme med et nøjagtigt bud på, hvor mange penge du kommer til at bruge, men mindre kan også gøre det. Det vigtigste er, at dine samlede rejseudgifter ikke overstiger dit faktiske budget. Sker dette, kan du blive tvunget til at optage et lån eller andet, som kan bringe din privatøkonomi i ubalance.

Læs mere om, hvordan du lægger et brugbart feriebudget her.

Klar alt det praktiske inden afrejse

Du kan slappe meget mere af på din kommende ferie, hvis du sørger for at ordne alt det praktiske, inden du tager afsted. Af praktiske ting skal du bl.a. gøre følgende:

  • Tegn en rejseforsikring
  • Bed naboen om at holde øje med dit hus og tømme din postkasse
  • Afmeld diverse leverancer i perioden (levering af mad, magasiner m.v.)
  • Ryd op i køleskabet og fryseren (for at undgå at komme hjem til mugne madvarer)
  • Få tyverisikret dit hjem

Der er tale om nogle ret basale ting, som man ikke desto mindre skal sætte tid af til, hvis man vil undgå bekymringer og søvnlæse nætter på ferien. Du og din udkårne kan evt. fordele opgaverne mellem jer, så du ikke skal klare det hele på egen hånd. Det hele går jo lidt nemmere, hvis man hjælpes ad, ikke sandt?

Skab overblik over dine bookinger

Booker du både hotel, fly og bil hjemmefra, så er det vigtigt, at du har styr på dine bookinger. Selvom det sjældent er et krav, så kan det være klogt at printe alle sine købsbeviser og kvitteringer ud, så man kan dokumentere sine køb, hvis det bliver nødvendigt. Det tager ikke mange minutter at printe rejsedokumenter ud, så hvorfor ikke få det gjort for en god ordens skyld?

 

Derudover kan du spare tid ved at tjekke ind hjemmefra. De fleste flyselskaber opfordrer til, at man tjekker ind hjemmefra, så man slipper for at gøre det i lufthavnen. Følg denne opfordring, hvis du gerne vil undgå at stå i en lang kø i lufthavnen. Der er sågar nogle flyselskaber, som opkræver betaling, hvis man vælger at tjekke ind ved skranken. Der kan dermed også være penge at spare ved at ordne det hjemmefra.