home Fitness & Træning Træt af din hælspore? – se hvordan du kan træne

Træt af din hælspore? – se hvordan du kan træne

Det kan være meget belastende at få en hælspore – ikke bare for din hæl, men i det hele taget. Især hvis du ofte træner og eksempelvis bruger træning til at koble af, så kan det i første omgang være dybt frustrerende at få en hælspore. Dog er der godt nyt, du kan sagtens træne, det vil bare være på en anden måde, end du måske er vant til.

Hvad du kan gøre for at aflaste din hæl?

En hælspore er opstået, fordi du har overbelastet din hæl, hvilket har skab en betændelsestilstand i din hæl, som bliver kaldt en hælspore. Det føles som om, at du træder ned på et søm, hver gang du går. Derfor kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at du skal aflaste din hæl så meget som muligt. En måde at aflaste din hæl på er ved at købe indlægssåler fra https://alignfootwear.dk/. Align Footwear har udviklet nogle indlægssåler, der fokusere på, at foden skal holdes i bevægelse og ikke blive fastlås. Andre fodsåler låser foden fast, hvilket kan medføre, at du vil komme til at gå skævt på din fod eller opleve smerter andre steder i foden eller kroppen. Ved at bruge Align Footwear, så vil du blive rettet op i hele kroppen, hvor det hele starter ved dine fødder. Det betyder også, at hvis du døjer med nedsunken forfod eller at du går skævt, så vil Align Footwear kunne hjælpe dig, så dine smerter reduceres, og du kan bevæge dig mere frit. Desuden er fodsålen fra Align Footwear en sål, der vil være god til at forbygge en kommende hælspore, da den vil give en god støtte.

Hvordan du kan træne med en hælspore?

Mange tror, at de er sat ud af spillet, når de får en hælspore, at de så slet ikke kan fortage sig noget, fordi hælen har brug for at hvile sig. Selvfølgelig har hælen brug for hvile især den første uges tid, men efterfølgende kan du sagtens træne, det vil bare blive en træning, hvor du har fokus på at aflaste din hæl mest muligt. Ved at lave aflastende øvelser, så vil du opleve samme velvære ved træningen, som du plejer at gøre.

Gå på trapper

En god måde at aflaste din fod på er ved at gå på trapper. Det vil give dig nogle gode benmuskler, men også en god kondition. Når du går på trapper eller en trappemaskine i dit fitnesscenter, så er det vigtigste bare, at du træder ned på det forreste af foden, så du ikke rører trappen med din hæl. Det vil være en rigtig god måde at aflaste din hæl på.

Cykling

Cykling er som det at gå på trapper også en rigtig god løsning, hvor det igen er vigtigt, at du kun træder ned på dine tær. Du kan enten vælge at cykle i et fitnesscenter eller ude i naturen.

 

Både cykling og det at gå på trapper vil styrke din svang, men du kan også vælge at svømme, det aflaster også din hæl, men styrker ikke din svang.