home Fitness & Træning Træning: derfor bør du træne crossfit

Træning: derfor bør du træne crossfit

Crossfit er en nyere form for træning, hvor mange forskellige træningsformer kombineres. Der er både elementer fra vægtløftning, gymnastik og løb med i crossfittræning, og det gør det til en alsidig sport. Her får du nogle gode grunde til, hvorfor crossfit er en sport, vi alle bør dyrke, hvis vi vil i form.

 

Alsidigheden gør det sjovt

Den store alsidighed ved crossfit gør det til en sjov sportsgren. Du skal ikke blot løbe en tur eller løfte tunge vægte – mange forskellige elementer bliver kombineret, og på den måde bliver det til en mere spændende sportsgren end mange andre. Til en crossfittræning kan du både blive udsat for at skulle sprinte, vende traktordæk, stå på hænder, svinge med kettlebells, hoppe op på høje afsatser og meget mere.

 

Hele kroppen bliver trænet

Alsidigheden i sportsgrenen gør, at hele kroppen bliver trænet. Selvfølgelig kan et crossfitpas planlægges således, at det eksempelvis er bentræning, der er fokus på. Men gennem de mange forskellige aktiviteter bliver hele kroppen rørt, og muskler, som man ikke anede fandtes, kommer i brug. Førstegangscrossfittere vil derfor opleve stor muskelømhed i starten, men så længe man sørger for at varme ordentligt op, at have fokus på korrekte stillinger og at strække ud, er det helt okay at have ondt i musklerne.

Læs også om:  “Hjælp fra en personlig træner i Kbh”

 

Der er sammenhold i forhold til almindelig styrketræning

Man kan finde mange af de samme elementer i et fitnesscenter, som man finder til crossfit. Men forskellen på de to er, at der til crossfit er et sammenhold, fordi det er gruppetræning. Man er ofte sammen to og to, og man hepper på hinanden, og kæmper indbyrdes om at slå rekorderne på holdet. Det giver en kampånd og et sammenhold, som man ikke finder i fitnesscentret. Vil du gerne starte til crossfit, er det måske på tide at finde nyt træningstøj. Heldigvis nærmer Black Friday Danmark sig, og her findes der massevis af gode tilbud.