home Rejser og ferie TOP 10: Oplevelser i Asien

TOP 10: Oplevelser i Asien

Asiens mystiske verdensdel er fyldt med eventyr og fantastiske oplevelser. Her er en top 10 over de mest populære af slagsen.

Mount Everest i Nepal

Mount Everest er verdens højeste bjerg med en tinde på 8.848 meter. Det majestætiske bjerg ligger i bjergkæden Mahalangur Himal i Himalaya i Nepal. En ekspedition til toppen af Mount Everest vil koste blod, sved og tårer. Det er ikke ufarligt at bestige verdens højeste bjerg, og det kræver træning både fysisk og psykisk. Der er dog ingen tvivl om, at det er den største sejr at stå på toppen og have besteget bjerget. Synes man, at det er for stor en mundfuld at komme helt op til toppen, så kan man trekke til Mount Everests Basecamp, hvilket også er en fantastisk kultur- og naturmæssig oplevelse.

Angkor Wat i Cambodja

I den hyggelige by Siem Reap i Cambodja ligger det arkitektoniske tempelmesterværk, Angkor Wat. Templet kom med på UNESCOs verdensarvsliste i 1992 og er med god grund en af verdens største rejseseværdigheder. Det er en god idé at stå tidligt op, hvis man vil have det optimale ud af turen til den gamle ruinby. Det er et fantastisk syn at se solopgangen over Angkor Wat, som spejler sig i den lille sø foran templet, mens himlens farver skifter til røde og gullige nuancer. De mange turister står stimlet sammen med kameraet for at få det perfekte billede af det imponerende tempel med hjem i fotoalbummet.

backpacker

Maya Bay på Phi Phi i Thailand

Maya Bay er en verdensberømt strand bedst kendt fra filmen ”The Beach” med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Maya Bay ligger på øen Koh Phi Phi Leh, som er en fredet ø, hvor der kun må være dagsturister. Den maleriske bugt ligger omkranset af de smukke kalkstensformationer og er et af Thailands mest naturskønne oaser. Rejser man som backpacker i Asien, er Maya Bay et must-see. Stedet tiltrækker backpackere fra hele verdenen, som kommer for at se en af Asiens smukkeste perler. Nyd de fantastiske omgivelser i selskab med andre unge mennesker og skab fotografiske minder for livet.

Orangutanger på Borneo

I Borneos jungle kan du opleve orangutangen helt tæt på. Det fantastiske dyr er verdens største trælevende pattedyr og deler 97 procent af deres DNA med mennesket. Orangutangen er kendt for dens karakteristiske røde pels, som man nemt kan spotte i trætoppene i Borneos regnskove. Det er en unik oplevelse at se dyrene i deres vante og trygge omgivelser midt inde i den eksotiske jungle. Desværre er orangutangen en truet dyreart, da man rydder regnskoven på Borneo i jagten på guld og palmeolie.

Petronas Towers i Malaysia

Petronas Towers er to skyskrabere placeret ved siden af hinanden i hovedstaden Kuala Lumpur i Malaysia. Tårnene måler 451,9 meter og var engang verdens højeste bygninger. Petronas Towers er Kuala Lumpurs kronjuveler og er blevet et varetegn for byen. Det er muligt at komme 360 meter op i tårnet, hvorfra man har den vildeste udsigt ud over storbyens pulserende liv. Det er enormt smukt, når mørket falder på og de to tårne kaster lys ud over hele byen.

Øhop ved El Nido på Filippinerne

El Nido på Filippinerne er med god grund en populær turistdestination, da byen er omringet af 45 øer og limefarvede klipper. Stedet er som taget ud fra en rejsebrochure med kridhvide sandstrande, krystalklart vand, fantastiske vandfald og smukke kløfter og grotter. Her kan man tage på øhop og besøge nogle af verdens smukkeste øer, der ligger som perler på en snor. Aktiviteterne ved El Nido foregår i et afslappet tempo, hvor man for det meste befinder sig på eller under vandet.

Halong Bay i Vietnam

170 kilometer fra Vietnams hovedstad ligger naturfænomenet Halong Bay. Bugten betragtes som en et af de smukkeste naturlandskaber og blev for nyligt kåret som en af de syv nye naturlige vidundere i verdenen. I 1994 kom Halong Bay på UNESCOs verdensarvsliste og er derfor ikke overraskende en af de mest populære destinationer i Vietnam. Det er enestående at opleve Halong Bay, som dækker et område på 1.500 kvadratkilometer, hvor flere tusinde kalkstensøer i alverdens former skyder op af det smaragdgrønne vand.

Marina Bay Sands i Singapore

Singapores varetegn er det 7 år gamle hotel, Marina Bay Sands, der ligger med fronten ud mod Marina Bay. Det imponerende byggeri rummer 2600 værelser og en enorm swimmingpool på toppen af hotellet. Det karakteristiske ved hotellet er det store skib, der ligger henslængt oven på de tre bygninger. På toppen af Marina Bay Sands kan man besøge den udendørs skybar Ku Dé Ta, som giver en fabelagtig udsigt ind over Singapores skyline.

Te-plantager på Sri Lanka

Sri Lanka er verdensberømt for deres te produktion. Den berømte ”Ceylon te” er en frisk te, som er kendt for dens høje kvalitet. Store dele af Sri Lanka er dækket af smukke te-plantager, hvor de srilankanske kvinder går rundt i deres farverige tøj og samler bladene, der skal blive til den lækre te. Det er en eventyrlig oplevelse at skue ud over de uendelig plantager i Sri Lankas højland.

Dykning på Koh Tao i Thailand

Koh Tao er en lille perle, som ligger i Siam-bugten i Thailand. Den lille tropeø er det perfekte sted at dykke, hvis man ønsker at opleve det farvestrålende liv under overfladen. Havet ud fra Koh Tao byder på et væld af farverige fisk og koraller, og man kan være heldig at spotte skildpadder, hajer og djævlerokker. Desuden er Koh Tao et af verdens billigste steder, hvis man ønsker at tage et dykkercertifikat. De mange dykkerressorts skyder op langs den berømte strand, Sairee Beach. Personalet på de forskellige ressorts er meget kompetente, og man kan trygt begive sig ud på dykkereventyr, hvad enten man er nybegynder eller øvet.