home Bil og motor Tandremmen kan koste dig dyrt

Tandremmen kan koste dig dyrt

At eje en bil er uden tvivl en dyr udgift. Især når det kommer til reparationer og udskiftninger af dele på bilen. Særligt tandremmen skal man være opmærksom på. Men hvad er dens betydning egentlig for bilen og hvor dyr er den at skifte?

 

Hvad er en tandrem?

Tandremmen er en af motorens mest vitale dele. Den holder styr på ventiler og vandpumpe og er derfor ultra vigtig for motorens overlevelse. En tandrem er en gummiring formet som en stor elastik. I bilens interne motorsystem skal alting køre meget præcist, for at undgå at stempler og ventiler banker ind i hinanden og derved bøjer og bliver ødelagt, og det er det som tandremmen sørger for. Hvis tandremmen skulle knække eller springe, kan det forvolde så store skader på bilens motor, at den eventuelt må udskiftes helt, og den kan være en dyr affære. En ny motor kan koste mellem 35.000-50.000 kr. Det kan derfor betale sig, at være opmærksom og passe på tandremmen.

 

Hvad koster en ny tandrem og hvor tit skal den skiftes?

Hvor ofte du skal skifte tandremmen på din bil vil fremgå af bilens servicehæfte. Det vil som oftest være efter x antal kørte kilometer, eller efter x antal år. Det kan variere meget efter hvilken model bilen er. Det er dog utrolig vigtigt at overholde fabrikkens anbefalinger for udskiftningstidspunkt, da det aldrig er til at forudse, hvornår en tandrem knækker. Typisk skal den skiftes med 4-6 års mellemrum

En tandrem er en af de dyreste udgifter at udskifte på din bil. Priser på tandremme kan variere, men koster ofte mellem 3.000-6.000 kr. Selvom selve tandremmen ikke koster særlig meget, er selve udskiftningen forholdsvis besværlig og kan derfor godt tage noget tid for mekanikeren.

Hvis du er i tvivl om din tandrem snart trænger til en udskiftning, kan det være en god ide at svinge forbi en mekaniker, så du ikke pludselig står med en dyr og uventet værkstedregning.