home Fitness & Træning Tab dig med en maveballon

Tab dig med en maveballon

Hvad er en fedmeballon?

En fedmeballon er en ballon, som bliver indført i mavesækken, som fylder mavesækken delvist op, så personen, der har fået fedmeballonen indført, kun kan spise begrænsede mængder af mad. En fedmeballon er efterhånden blevet et populært alternativ til den ellers så kendte fedmeoperation, som er et kirurgisk indgreb, der indsnævrer mavesækken, således at man på den måde indtager mindre mængder af mad.
Hvis man gerne vi af med sin overvægt på en effektiv måde men dog ikke bryder sig om at få en decideret fedmeoperation, kan en fedmeballon være det oplagte valg. En fedmeballon er nemlig en ikke-kirurgisk behandling for personer med en BMI på 27 eller derover, som ønsker at tabe sig. At få indlagt en maveballon er ikke farligt – ballonen består af en blød, veltolereret silikone, der er fyldt med saltvand. Når ballonen er i maven, opnår man en hurtigere og større følelse af mæthed, der gør, at man indtager mindre mad, så man nemmere kan opnå et vægttab.

Forskellige typer af fedmeballoner

Der findes to forskellige typer af maveballoner:

Orbera Ballon

Dette ballonsystem er et vægttabssystem med en gastrisk ballon, der optager plads i maven. Ballonen fyldes med saltvand, mellem 400ml til 700ml alt efter personens mavesæk, hvorefter den udvider sig til en sfærisk form. Denne ballon indsættes som en midlertidig løsning, og det anbefales, at den fjernes efter senest seks måneder i maven.
Patienter med denne type ballon taber sig i gennemsnit 9,8 kg eller 10,8 % af deres kropsvægt, efter at ballonen har været i maven i de seks måneder.

Spatz3 Ballon

Dette ballonsystem er i modsætning til Obera ballonsystemet godkendt til at være implementeret i en periode på op til 1 år i mavesækken, og denne ballon tillader også flere ændringer i saltvandsindholdet i løbet af den 1 årige periode, som kan være med til at påvirke, hvor meget eller lidt vægt patienten taber sig i løbet af året.
Patienter med denne type ballon taber sig i gennemsnit 17,2 kg i den 1 årige periode.

Hvordan foregår proceduren?

Det lyder måske umiddelbart en smule kompliceret at få indført en fedmeballon i mavesækken, men en fedmeballon er en fuldstændig sikker og ukompliceret procedure, som foregår på klinikken og uden nogen former for kirurgiske indgreb. Behandlingen sker helt simpelt i lokalbedøvelse, hvor ballonen bliver indført i maven ved brug af en kikkert (skop). Man bliver derfor ikke indlagt, og behandlingen kan foregå på meget mindre tid, end hvis man fik foretaget en fedmeoperation.
Når ballonen er indført og opfyldt med saltvand, giver den en delvis mæthedsfølelse hos patienten, og man indtager derfor en mindre madmængde, end man ellers ville. Denne behandling egner sig derfor godt til folk, der efter gentagne, fejlslagne slankekure og lignende, ønsker at tage sig på en effektiv og sikker måde.

Få en fedmeballon til en yderst attraktiv pris hos dansk klinik

Fedmeoperationer er kendt for at være dyre – og der er derfor også mange danskere, der rejser til udlandet for at få foretaget indgrebet. Hvis man derimod gerne vil sikre sig en sikker behandling på en kendt klinik med stor erfaring indenfor fedmeballoner, behøver man ikke rejse til udlandet. Man kan nemlig få indlagt en fedmeballon på danske klinikker til attraktive priser.
Priserne for de to ballontyper er ikke meget forskellige, og begge behandlinger kan fås få under 25.000kr., som både indbefatter forundersøgelse, indlæggelse af ballon samt fjernelse. Hvis man ønsker det, kan man uden ekstra omkostninger også få en diætpakke med i behandlingen. Diætpakken bliver udarbejdet i samarbejde med en kostvejleder, som sørger for, at man får et sundt og varigt vægttab, som holder resten af livet.