home Fitness & Træning Sundhed: sådan forbereder du dig bedst mod efterårets komplikationer

Sundhed: sådan forbereder du dig bedst mod efterårets komplikationer

Efteråret nærmer sig, og det er almindelig kendt, at med det grå, kolde og våde vejr følger influenza, forkølelse og andre irriterende sygdomme. Der er dog forholdsregler, du selv kan tage, for at holde sygdommen for døren og kommer frisk gennem efteråret.

 

Spis dig sund

En sund og varieret kost kan hjælpe din krop til at holde sig sund og rask et langt stykke hen af vejen. Hvis du sørger for at give kroppen de vitaminer, fibre og proteiner, den har brug for, og hvis du løbende spiser hvidløg, ingefær og andre madvarer med sunde egenskaber, kan du undgå mange sygdomme og holde dig stærk og frisk.

 

Forkæl din hud

Huden er som regel ikke glad for ændringerne i vejret, og den tørre efterårsluft har det med at udtørre huden. Især ansigt og hænder er udsatte, så det er en god idé at investere i en god creme til den tørre hud. Begynd allerede nu at forkæle din hud, og køb gerne en fed ansigtscreme, du kan have på om natten. Huden har ikke godt af parabener og parfumer, så forsøg så vidt muligt at styr uden om disse. Har du brug for at låne penge til at investere i nye cremer til din hud nu og her, kan du klikke ind på onlinelaanene.dk/kviklaan/.

 

Undgå stress og lad ikke vejret påvirke dit humør

Selvom det kan være svært ikke at blive trist af gråt og vådt efterårsvejr, så kan det hjælpe på dit immunforsvar, hvis du holder dig positiv. Det lyder underligt, men den er god nok – en positiv indstilling, glæde og optimisme har en god virkning på dit immunsystem, så forsøg at holde dig glad og positiv gennem efterårsvejret. Ligeledes kan en stresset hverdag have en negativ påvirkning på dit immunforsvar, så få koblet fra og slappet af, når du har mulighed for det, og undgå for mange sygedage gennem efteråret.