home Hus og have Soveværelset – familiens helt private samlingsrum

Soveværelset – familiens helt private samlingsrum

Køkkenet. Spisestuen. Børneværelset. Terrassen. Haven. Værkstedet ude i garagen. Alt sammen gode steder, hvor familien kan mødes med hinanden eller deres venner og foretage alskens sjove og hyggelige aktiviteter. Men der er et særligt lunt og varmt sted, hvor familien har det med at ende, når vennerne en gang er sendt hjem, og hyggen skal være helt privat. Og det er i fars og mors dobbeltseng. Med aviser, iPad, film- og seriestreaming, gode bøger eller måske et sjovt spil kort eller en ordleg. Rigtig mange fædre og mødre har efterhånden erkendt, at selv hunden for det meste også er blandt dem, der ender med at få lov at hoppe med op i dobbeltsengen og deltage i den helt private familiehygge, hvor dresscoden står på bare tæer, pyjamas og uglet hår.

De helt store størrelser

Derfor er der da også rigtig mange, der, hvis soveværelsets størrelse tillader, går efter de helt store størrelser – KINGSIZE – når de er ude og handle dobbeltseng. Dobbeltsenge kan i dag fås i mange varianter, hvad enten man er til maksimal komfort i madrassen eller ønsker elevation. Senges ramme skal også være i orden – måske gode muligheder for opbevaring af bøger og spil. Nogen har sågar plads til fjernsynet også. Med elevationssenge kan man tilmed justere både hoved- og fodenden, hvilket betyder, at sengen for alvor går fra blot at være en seng at sove i til at være et møbel. Men en ting er hygge og elevation. Noget andet er æstetikken – hvordan sengen ser ud.

Tre madraslag

Her er der mange, der i stedet går efter de såkaldte kontinentalsenge, der udover en lang række flotte designs også byder på hele tre lag af madrasser med deraf følgende øget komfort som følge af kombinationen af boxmadras i bunden og springmadras øverst.  De tre madraslag er så også baggrunden for kontinentalsengens karakteristiske højde, hvilket dog så også kan gøre det lidt vanskeligere for den firbenede at tilslutte sig den private familiehygge. Vigtigst af alt, når der skal vælges dobbeltseng, er spørgsmålet om sengens fasthed. Den danner nemlig grundlag for det,