home Smykker og Mode Hvordan er smykkemode i 2016

Hvordan er smykkemode i 2016

Smykker har i mange tusind år været til for at udtrykke status, tilhørsforhold, erhverv og ikke mindst personlig stil. Smykker kan være alt fra øreringe, fingerringe, halskæder og armbånd til mere modige smykker som reelt er piercinger, f.eks. næse, navle eller tunge. Som alle andre grene af modebranchen er smykker også en vigtig faktor og der er som alt andet skifter med tiderne. Vil man følge trenden, skal smykkerne også fornyes engang i mellem. Smykkemode 2014 er dog lidt mere løs og faktisk er det hot at mikse og blande flere typer smykker og gerne både de store øreringe og armbånd bare der er meget af det og jo større jo bedre.

Hvad er hot smykkemode 2016?

Smykker er et most i de fleste kvinders garderobe. Kvinder elsker at pynte sig, ikke bare tøj og sko er sagen og altid et emne der bliver nævnt til kaffen med bedste veninden. Matchende tasker til skoene, den nye kjole med tilhørende blazer, de fede nye jeans som sidder skide godt og ja, selvfølgelig smykker der passer til det hele. Armbånd, halskæder, ringe og øreringe med og uden sten, guld og diamanter. Kvinder elsker tøj og sko lige så meget som de elsker smykker. Som Marilyn Monroe sagde; ”diamanter er en piges bedste ven”
De fleste modeinteresserede kender også til udtrykket ”Less is more” eller ”mindre er mere” som Coco Chanel, lækkert understregede og har præget modeverdenen med siden sine velmagtsdage. Tanken var at inden man forlod hjemmet skulle man altid lige afslutte sit look og fjerne en enkelt accessorie. Så vidste man at outfittet var gennemført, stilrent og moderne.

Enkelthed har i mange år præget moden, samme type smykker helst, i kun en salgs materiale, enten guld, sølv eller oxideret. I meget små og fine stykker og ikke for voldsomme store og chunky. Helt anderledes en smykkemode 2014. Tidligere var det kun skøre rappere man så med gigantiske guldkæder og snurrende ure om halsen. Den vilde og nu smarte hip-hip – bling bling, overfyldte gangster-rapper smykke –stil er blevet hot til alle, moden er vendt og jo flere og jo større og mere prangende smykker man bærer jo bedre. Hvor det før i tiden eller stadig i vidt omfang i musikbranchen, kun har være de modige og kendte rap-stjerner og sangere som har lagt sig ud med overdådige lidt for meget agtige og dyre smykker. Smykkemode 2016 er nu blevet meget billigere at ligne sine yndlingskunstnere med vild iøjefaldende store guld, sten og sølvbelagte smykker. Smykker kan man i dag få til billige penge og der er nok af hvor det kommer fra. Smykker bliver i højere grad produceret som aldrig før, godt nok er kvaliteten måske også herefter, men man får noget for pengene, og så kan det udskiftes relativt hurtigt, når det bliver kedeligt eller ser slidt ud.

Trends?

Store lækre firkantede og geometriske former er hot i år. Især er geometrien og dens former blevet et hit, både kunstnerisk, set i interiørbranchen, til indretning af hjemmet. Men også i detailhandlen, hvor tøjstilen bærer præg af mere skarpe kanter, der udfordre de runde og biologiske former. Ligeledes er smykkemode 2016 blevet mere synlig og et miks af både guld og sølv og flere stilarter er helt tilforladeligt at pryde sin krop med. Lidt enklere klassisk tøjstil spædet op med tunge og voluminøse smykker, lange kæder og gerne flere på samme tid. Udviklingen af smykketrenden og priserne er ikke kun et udtryk for at samfundet rent modemæssigt er blevet enormt krævende. I og med at det i dag er muligt at producere alt så det både ligner og gør sig som dyrere råmaterialer, er det for den gængse borger blevet mere tilgængeligt og ligetil at kunne købe moderigtige ting, men til overkommelige priser. Guld og sølvpriserne er også eksploderet de seneste par år og har gjort det rigtig dyrt at købe 100 % ægte smykker. Derfor har efterspørgslen på mere ”normale” og tilsvarende priser på ”smykker kun været stigende.

Alle kan nu i dag være med på smykke-moden da flere og flere producere smykker som alle aldre og budgetter kan være med på. Selv om man skulle tro kvaliteten så ville falde sammen med priserne, så er det faktisk ikke helt tilfældet. Med en større efterspørgsel på smykker til den normale dansker, med små budgetter eller begrænset midler, vil det fra designernes og producentens side være nemmere at bestille større partier råmaterialer og derved vil kostpriser vs. salgspriser, være knap så omfattende og mindre uopnåelige for den almindelig dansker.