home Hus og have, Jura Skødeskrivning og Tinglysning

Skødeskrivning og Tinglysning

Hvis du har købt og overtaget en ny bolig, skal der udfærdiges et skøde, som skal tinglyses. Det er ikke før, at disse to ting er gjort, at din nye bolig rent juridisk set er din.

Billig og professionel hjælp til skødeskrivning

Når en bolighandel finder sted, er der utrolig mange ting at holde styr på. Det kan være uoverskueligt at foretage den store flytning og samtidig fokusere på alt det nødvendige papirarbejde. Heldigvis er det både let og billigt at få professionel hjælp i dag, uanset om det kun er til skødeskrivning og tinglysning, eller om man vælger hjælp til hele bolighandlen.

Ved blot at klikke lidt rundt på nettet, vil du kunne finde gode tilbud på advokater, der glædeligt hjælper dig med en billig løsning, når det kommer til skødeskrivning.

Skødeskrivning er en proces, der kræver godkendelse af både køber og sælger. Det er købers ansvar at udfærdige det nye skøde, men skødet er ikke gyldigt, før sælger og hans/huns advokat har godkendt det.

Hvis du vil slippe for at bekymre dig om det ekstra arbejde, er alt du behøver at gøre at finde en billig boligadvokat og opgive de nødvendige oplysninger til vedkommende. Efterfølgende sørger din boligadvokat for at udfærdige et prøveskøde, der så skal godkendes af sælger og/eller sælgers advokat.

Når dette er gjort sørger din advokat for at lægge skødet i ”underskriftsmappen” ved Tinglysningsretten i Hobro. Alt du behøver at gøre herefter er at underskrive det ved hjælp af NemID, da alt skødeskrivning foregår elektronisk i dag.

Når både køber og sælger har godkendt det nye skøde og skrevet det under med NemID, skal skødet tinglyses.

Få hjælp med tinglysningen

Hvis du får professionel hjælp med selve tinglysningen, sørger din advokat for i samarbejde med dig at betale tinglysningsafgiften. Først når denne er betalt, begynder Tinglysningsretten at behandle det nye skøde.

I forbindelse med tinglysning findes der også en masse regler omkring overtagelse af lån i både den solgte og købte ejendom. Dette kan være en jungle at finde rundt i, hvis du ikke har forstand på det. Vælger du at få professionel hjælp til dette, vil det ende med at kunne spare dig for mange penge.

Den elektroniske tinglysning er stadigvæk forholdsvis ny, og det kan være svært at finde rundt i alt den nødvendige dokumentation, der kræves. Det kan altså derfor være en god idé at søge professionel hjælp til det administrative i forbindelse med denne proces.

Tilbud på skødeskrivning og tinglysning

Hvis du er interesseret i et godt tilbud på skødeskrivning og tinglysning, er det blot at søge på nettet. I dag er det så let, at stort set alle advokatfirmaer har en overskuelig hjemmeside, der gør det let for dig at finde yderligere information.

På de forskellige hjemmesider kan du også sammenligne priser på de forskellige ydelser. I langt de fleste tilfælde, vil advokaterne tilbyde en pakkeløsning, der kan spare dig for penge.

Mange købere og sælgere har nemlig brug for professionel vejledning hele vejen igennem bolighandlen, hvilket har givet grund for disse mange pakkeløsning. En pakkeløsning fra en boligadvokat kan som regel sammensættes efter dine ønsker og behov, således at du kun får hjælp med de ting, der er nødvendigt for dig. Dette kan altså spare dig for mange unødige omkostninger, med den del af papirarbejdet, som du allerede har styr på.

I dag findes der til og med hjemmesider, hvor du let og hurtigt kan beskrive din sag og give de nødvendige oplysninger, og så giver advokatfirmaet et godt tilbud til dig.

Det som de fleste som regel behøver hjælp med i forbindelse med bolighandel er advokatforbehold og købsaftalen og derefter skødeskrivningen og tinglysningen. Derfor kan du altså nøjes med blot at betale for denne service, så du selv står for resten af det nødvendige papirarbejde. Priserne på disse pakker kan variere, men hvis du for eksempel blot skal have hjælp med tinglysningen og overtagelsen af lån, kan det gøres til helt ned i nærheden af kr. 1000.

Vil du altså let og billigt sikre dig, at alt foregår smidigt, og at du sikrer dig ejendomsretten over din nye bolig, kan du nu finde en god boligadvokat online, men stadig lokalt, som f.eks. en boligadvokat i Randers. Hvis du stadigvæk er i tvivl, tilbyder de fleste advokatfirmaer også, at du kan ringe til dem og få gratis råd og tips med på vejen, før du beslutter dig for, om du vil benytte dig af deres service.