home Erhverv Det skal du vide om EUX-uddannelsen

Det skal du vide om EUX-uddannelsen

Vil du gerne have fingrene i noget faglig erfaring, mens du samtidig får de rette studiekompetencer? Så kan du jo overveje at starte på EUX. EUX er en erhvervsfaglig studentereksamen, hvor du både bliver faglært og får en eksamen på gymnasialt niveau. Det vil sige, at du kan vælge at starte med at arbejde som faglært direkte efter uddannelsen er slut, men EUX giver ligeledes adgang til videregående uddannelse – akkurat som det almene gymnasium. EUX kombinerer således erhversuddannelse med en gymnasial eksamen og giver derfor adgang til mange flere muligheder fremadrettet.

 

Uddannelse og karriereveje

EUX-uddannelsen starter med et grundforløb. Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, så skal du starte med grundforløb nr.1 og derefter tage grundforløb nr.2. Begge grundforløb varer 20 uger. Er det derimod over et år siden du afsluttede folkeskolen, så skal du starte på grundforløb nr. 2. Her nøjes du således med et enkelt grundforløb på 20 uger. Efter grundforløbet starter du på hovedforløbet, der veksler mellem undervisning på skolen og praktikophold, hvor du får mere konkret erfaring.
Uddannelsen giver som sagt rig mulighed for videreuddannelse, hvis du ikke vil ud at arbejde som faglært med det samme. Du kan for eksempel tage en professionsbachelor i dit fag. Du kan også læse for eksempel idræt, ernæring eller til sygeplejerske og fysioterapeut.

 

En bred vifte af lærdom

En EUX-uddannelse er til dig, der er fagligt ambitiøs og samtidig vil gøre en indsats for at for en erhvervsuddannelse. Et eksempel på en EUX-uddannelse er ved Hotel- og Restaurationsskolen, hvor du kan lære mere om gastronomi, service og sundhed. Denne uddannelse er således til dig, der drømmer om at foreberede lækre retter i et køkken eller dig, der gerne vil beskæftige dig med mennesker og blive klogere på sundhed og ernæring. Hvis du vil vide mere, så læs om EUX her.