home Bil og motor Skal du sælge din bil? Her er hvad du skal vide

Skal du sælge din bil? Her er hvad du skal vide

Der kommer et tidspunkt for mange bilejere, hvor de skal sælge deres bil. Årsagen til dette kan være, at de har brug for en ny bil, eller også benytter de den ikke så ofte, som de havde regnet med? Hvis din tid er kommet, hvor du skal skaffe dig med dit firehjulet køretøj, skal du inden salget være opmærksom på et par forskellige faktorer.

 

Kend til prisen

Når man skal sin bil og generelt alt andet, er det nødvendigt at kende til prisen. Dette kan være ret svært at vurdere for nogle, for med salg af biler kan prisen svinge rigtig meget. Har du solgt genstande på et loppemarked før? Eller måske endda på DBA? I begge tilfælde vælger du en pris ud fra, hvad den oprindelige pris lå på. Derefter ser du bl.a. på, hvor gammel produktet er, og hvor brugt produktet er. Man kan diskutere, om det samme gælder med bilpriser, men mange mennesker spekulerer nok stadig over: hvad er min bil værd? Eller hvor meget kan jeg få for min bil?

 

Gør din bil præsentabel

En lille men meget afgørende del er bilens udstråling. Det er vigtigt, at du rengør bilen både uden på og inden i. Man kan sammenligne det med mennesker. Hvis de ansatte i butikken er åbne og smilende, vil du formentlig få en bedre oplevelse, mens du shopper, og du får lyst til at vende tilbage til butikken en anden dag. Eller hvis du søger job og skal til samtale, er der større chancer for, at du bliver ansat, hvis du inden har været i bad eller i hvert fald gjort dig lidt i stand. Mennesker er nogle gange ret simple – er din bil pæn og ren, vil køberen være mere interesseret.

 

Vær samarbejdsvillig

”At være samarbejdsvillig” består af to dele. Den første del er prisen. Chancen for, at du sælger bilen for den præcise pris, du havde regnet med, er ikke altid særlig stor. Her må du fortælle dig selv, at alting nok skal gå i sidste ende, og at det er bedre at sælge bilen for en lavere pris end overhovedet ikke at sælge den.

 

Den anden del kommer udelukkende fra dig. Du skal være mentalt forberedt på, at miste et transportmiddel, som måske har været gennem mange sjove og hårde tider. Bilen har været i x-antal lande, og mange gode samtaler er foregået i den. I det du sælger den vil du nærmest få en ny start, og den nye ejer vil kunne danne sine egne minder i bilen.