home Rejser og ferie Skal din virksomhed på messerejse? Spar tid med disse tips

Skal din virksomhed på messerejse? Spar tid med disse tips

Der kan være mange grunde til, at en messe er relevant for dit firma. Det kan være i forbindelse med forskning, konkurrence, reklame osv. Det kan være en gruppe medarbejdere, der bliver sendt afsted for at søge informationer og udvikle den strategiske planlægning, der kan ligge inden for virksomhedens produkter. Omvendt kan det også være hele virksomheden, som ønsker at udvide sin kendskabsgrad blandt sin målgruppe og derfor vælger at booke sig ind på en messeplads for reklame af sig selv. Der kan være mange detaljer, der skal på plads og planlægges inden messen kan afholdes. Vi kigger nærmere på nogle af de forskellige emner, der kan spare dig tid på selv at bruge energi på planlægningen.

messerejser

Bookning af hotel og transport

Om messen bliver afholdt i ind- eller udland kan det være nødvendigt at booke hotel og transport, så der er styr på de praktiske ting, som ikke forbinder sig til messen. Er man kendt i området, hvor messen skal afholdes, kan man sagtens selv kaste sig ud i bookning af overnatning med hertil fly og transport fra lufthavnen. Andre gange kan det være en stor hjælp at søge om råd og vejledning ved faglærte konsulenter, der hver dag sidder med netop rejseløsninger til private og erhverv i ind- og udland. Det kan oftest også være en billigere løsning af tage kontakt til selskaber, der tilbyder messerejser, hvor hotel og fly er kombineret. Hertil kan man opnå en samlerabat, hvis man booker overnatning og transport afhængigt af hinanden. Står din virksomhed over for en messetur, og kunne I have brug for hjælp til planlægning af jeres rejse, finder I god ekspertise hos B2B Travel, der med årenes gang har opnået stor erfaring med messerejser.

Overvej disse 4 spørgsmål inden

Det kræver hårdt arbejde at have en messestand for ikke at snakke om forarbejdet. Derfor anbefaler vi, at I stille jer selv nedenstående 4 spørgsmål, inden i går i gang med at slide og slæbe:

  • Kunne firmaets ressourcer udnyttes bedre? Evt. ved direkte kundebesøg fremfor 3 dage på en messe.
  • Skal jeres eksisterende kunderelationer plejes? Drop tanken om messe og planlæg i stedet et lukket firmaarrangement, der kommer jeres kunder nærmere ved.
  • Ved I om konkurrenten selv stiller op til messen? Gør de det, er der endnu større grund til at deltage og repræsentere jeres brand.
  • Hvordan skaber I blikfang for jeres messe? Sørg for at tiltrække jer opmærksomhed, så jeres gæster og målgruppe fanges af netop jeres design og messeudtryk.

 

Tag stilling til de små detaljer

En messe er ikke blot et skærmet område med en plakat og et højt bord, hvor du kan promovere jeres brand og produkt. Det er de små detaljer, der i sidste ende får betydning for helhedsindtrykket hos kunden.

Detaljer som siddepladser og bearbejdet tekst materiale er noget, som kan påvirke kunden i stor stil. Har kunden brug for en mere dybdegående snak eller præsentation, kan det være rart at kunne invitere vedkommende ind at sidde, måske til en kop kaffe eller flaske vand, og derudover give en præsentation med hjælp fra ordentlig, velarbejdet informationsbrochurer. Brug nogle penge på at få produceret flyers og store plakater, som giver blikfang til jeres firmas målgruppe.

Få mest muligt ud af din messe

Måder, hvorpå jeres firma kan spare penge og få mest muligt ud af jeres messeoplevelse er ved at købe jeres eget inventar til messen. På den måde sikrer I jer et fast engangsbeløb på borde, stole, lamper osv. fremfor at leje for hver gang, I er ude på en messe.

Derudover er det også værd at tage med i overvejelserne, hvilket personale, der skal stå som ansigt ud af til. Sørg for at fagfolkene på messen er åbne, udadvendte, snaksaglige og sælgende på en diskret og imødekommende måde.

Skab en større forståelse til jeres produkt og et større blikfang omkring jeres messestand ved at fremvise jeres produkt ved hjælp af en kort reklamefilm på et lærred, en tablet eller udstil en prototype på et bord, som kunderne kan røre og se nærmere på.

En sidste detalje, der er vigtig at huske på at medbringe på jeres messe, er visitkort. Når I har afsluttet en dialog med en potentiel kunde eller en kunde, du blot har informeret omkring jeres brand eller produkt, kan det være en rigtig god idé at udlevere vedkommende et personligt visitkort, der både oplyser navn og telefonnummer på sælgeren samt en kort briefing af, hvad I har drøftet under jeres samtale.