home Hund Sådan vælger du det rette hundefoder

Sådan vælger du det rette hundefoder

Hvis du har en hund, tænker du sandsynligvis meget over, hvad for en slags foder du giver den, og det er der god grund til. Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvilken slags foder din hund får, og tiden hvor man troede at en hund bare skulle have mad til den var mæt er heldigvis for længst ovre.

I dag bliver det forsket meget i hvilken type foder hunde skal have, for at have den rette sammensætning af næring i deres kost. Hunde er generelt altid sultne og kan næsten altid spise mere, men det betyder ikke, at de har behov for at spise hele tiden.

Hunde har også blodsukker

Der er nok ikke så mange der tænker specielt meget over det, men som mennesker så har hunde også et blodsukker, der skal holdes stabilt, for at hunden kan trives. Hvis blodsukkeret kører meget op og ned, kan det have store konsekvenser både fysisk og psykisk for hunde såvel som mennesker, og det er derfor vigtigt at vælge foder, der holder dette stabilt.

Har du en stor hund, har den typisk brug for foder med højt næringsindhold, og man bør altid vælge mad efter race og størrelse. Der er ikke noget så enkelt som hundefoder, der passer til alle typer af hunde.

Gå efter BOF

Essential Foods der er en dansk producent at hundefoder, har udviklet et princip med deres foder der hedder BOF – Behavioral Optimizing Foods, der handler om at alle måltider en hund spiser skal være sammensat så disse udsving undgås. Foder der er levet efter BOF principperne består af mindst 65% kød, æg og fisk og indeholder derfor et meget højt indhold af frisk kød, der stimulerer hundens instinkter.

Så har du en hund hvis humør svinger meget og hvor du er i tvivl om hvorvidt den får den rette type foder, så kan det være en rigtig god ide at prøve med dette.