home Gør-det-selv Sådan sparer du penge ved selv at vedligeholde dit ur

Sådan sparer du penge ved selv at vedligeholde dit ur

Julen er netop forbi, og måske er du nu den nye heldige ejer af et nyt lækkert ur, vil du også passe ekstra godt på det, så du kan spare penge i længden? Når du skal vedligeholde og passe på dit ur, er der faktisk flere ting du selv kan gøre end du lige skulle tro. Det eneste det kræver er at du får anskaffet dig det rigtige værktøj, og er tålmodig med at sætte dig ind i tingene, selvom det godt kan være lidt tidskrævende.

 

Du kan med det rigtige værktøj selv skrifte din urrem

Uanset om din urrem med tiden er blevet gammel og slidt, eller om du ”bare” er blevet lidt træt af den, og derfor af den ene eller anden grund ønsker at udskifte remmen, kan du med det rette værktøj faktisk spare en del penge ved at gøre det selv. Du kan selv bestille det helt rigtige urværktøj her. Det er også vigtigt at du en gang imellem renser dit urs lænke, til dette er det eneste værktøj du behøver en tandbørste og lidt opvaskemiddel. Her kan du med bløde cirkelbevægelser fjerne snavs og derved forlænge holdbarheden, husk at tørre remmen af med en klud bagefter.

 

Rengør dit ur jævnligt

Det er ikke kun remmen som har brug for at blive rengjort, også selve urskiven kan have brug for at blive rengjort. Faktisk anbefales det er du hver 2. uge cirka rengør dit ur, husk dog altid at trykke kronen ind inden du udsætter uret for vand. Efter du har gjort dette, skal du skylle dit ur grundigt under lunkent vand, når du gør dette fjerne du små støvkorn eller andet, som kan sidde og ridse dit ur. Herefter bruger du blot lidt blød sæbe og tørre uret grundigt af, vil du have det skal være lidt ekstra skinnende kan du alternativt også bruge en pudseklud til ure.

 

Forbyg ridser, hakker og hairlines

Hvis du er stor ur entusiast, ved du nok allerede godt at der findes forskellige typer af ridser. De uundgåelige er hairlines, disse kan dit ur få påført bare ved friktionen fra et bord, derfor er disse ridser nærmest umulige at forbygge. En anden type er de mere normale ridser, som kan opstå når du ved et uheld kommer til at støde uret ind i noget. Begge disse typer af ridser kan fjernes ved en polering hos din lokale urmager, men de kan også forbygges ved fx at ligge uret på bløde overflader eller en klud, fremfor et hårdt bord. Dem du skal passe lidt mere på med, er ikke at få påført dit ur reelle hakker, disse er nemlig meget svære at fjerne og det er ikke altid at en polering alene kan gøre det, i visse tilfælde kan det være nødvendigt at få en specialist til at vurdere hvad man kan gøre, dette kan hurtigt blive meget dyrt, så det vil du selvfølgelig så vidt som muligt gerne undgå.