home Gør-det-selv Sådan skifter du batteri på din Iphone

Sådan skifter du batteri på din Iphone

Batterier holder ikke for evigt. Hverken i fjernbetjeninger, iPhones eller lignende. Specielt træls kan det være, når din iPhone ikke kan holde strøm som følge af et slidt batteri. Men ligesom du selv kan skifte batterier til fjernbetjeningen, kan du også selv skifte batteriet på din iPhone. Det sparer dig for nogle hundrede kroner, som en udskiftning i en reparationsbutik ville koste. Dertil kan det være sjovt og udfordrende at bakse med batteriet selv. Vi guider dig igennem udskiftningen her.

Hvad skal jeg bruge?

En iPhone er ikke lige så nem at skille af, som en gammel Nokia, men det er langt fra umuligt. Vi har lavet en liste over de materialer, du skal bruge i forbindelse med udskiftningen – og tro os, det er ikke mange!

  • En stjerneskruetrækker – den skal kunne bruges til de små skruer i bunden af iPhonen
  • Et iPhone-batteri
  • Noget spidst der kan hjælpe med at få iPhonen fra hinanden

En meget overskuelig liste, hvor materialerne nemt kan anskaffes. Men et iPhone-batteri tænker du, hvor får jeg sådan et? Det kommer vi til i punktet herunder.

Sådan får du fat i et nyt iPhone-batteri

Har du ingen idé om, hvordan du får fat i et iPhone-batteri, er der masser af hjælp at hente her. Rent faktisk er der en række af webshops, der sælger iPhone-batterier til en overskuelig pris. Du skal selvfølgelig have et batteri, der passer til din model, og hos Mytrendyphone skulle der være muligheder for alle. Her kan du med fordel købe dit batteri.

Gør-det-selv-guide

Nu til selve udskiftningen. Vi har lavet en guide step for step, som er nem at overholde:

1) Sluk din iPhone
2) Find de to små skruer i bunden af iPhonen (der, hvor den lades op) og fjern dem med skruetrækkeren
3) Fjern bagcoveret ved at skubbe det op ad – nu er telefonen åben
4) Inde i maskineriet ses en skrue, der holder ledningen til selve batteriet på plads. Den skal fjernes med skruetrækkeren
5) Brug nu dine negle eller en anden spids genstand til at vippe kontakte op – du får nu plastikvippen fri
6) Brug plastikvippen til at hive batteriet ud med – tjek dernæst at det lille stykke metal, der nu er synligt sidder ordentligt
7) Sæt det nye batteri i
8) Saml din iPhone igen og få glæde af en lang levetid

Hvorfor skal jeg gøre det selv?

Der er flere grunde til, at det kan være en fordel at udskifte batteriet selv. Først og fremmest er det billigere. Du kan ikke spare tusindvis af kroner, men du kan godt spare et par hundrede. Har du derfor intet imod at lave udskiftningen selv, kan pengene bruges til noget andet. Dertil er der, at det kan være en sjov udfordring. Det er ikke svært at gøre selv, og vil du gerne øve dig i at være en gør-det-selv-mand, er det et fint sted at starte. Det giver en god tilfredsstillelse, når det lykkes.

Du kan altid gå i butikken

Skulle uheldet være ude, og du mislykkes med udskiftningen, er det ikke værre end, at du kan få batteriet udskiftet i en iphone butik. Er de rigtigt flinke, vil de også gerne bruge det batteri, du har købt, og derved vil prisen blive billigere end normalt. Det er en god tryghedsfaktor at have, og du er blevet en erfaring klogere. Derfor skal du vide, at det ikke er en stor risiko at løbe at lave udskiftningen selv.