home Hus og have Sådan skaber du den perfekte loungestemning på terrassen

Sådan skaber du den perfekte loungestemning på terrassen

Det behøver ikke koste en formue at indrette sig med et skønt loungeområde i haven. Læs med her og få gode tips til, hvorledes du opnår den helt rette stemning på terrassen alt efter din havestil.

Den minimalistiske type

Er du til moderne minimalisme, og kan du lide, at det hele er stilrent og klassisk, skal du gå efter lette møbler med et enkelt udtryk. På den måde får du huset til at træde i karakter, men stadig opnår du et fantastisk udeliv.

Til de grønne fingre kan du pryde terrassen med lette og simple planter og blomster i smukke krukker og potter. Har du pladsen til det, kan du opdele terrassen i hhv. spiseområde, et dase/læseområde og et område til børnene med plads til et bål sted.

Nostalgi og sommerhusstemning

Er du ikke dem, der ejer et sommerhus, men kan du godt lide stemningen omkring den nostalgiske ferietype, kan du indrette dig med stilen i form af et rattan sæt, der er et yderst populært, bæredygtigt havemøbelmateriale, kombineret med hvid-blåstribede tekstiler. Skab stemningen af mormorhaven med plantekasser eller gamle æblekasser, en masse farverige blomster og glem ikke vattæpperne til de kølige sommeraftener.

Afslappet loungestemning

Er du til dyb afslapning, dase tid og mig-tid, bør du investere i nogle behagelige flydermøbler, der lægger op til morfar-lure og boglæsning. Du kan også kaste dig ud i selv at lave dem af paller og en blød madras. Husk masser af puder og plaider. Husk også at finde- eller lave et lille, lavt bord, hvor du kan stille kaffekoppen og en skål fyldt med friske jordbær.

Fælles for de 3 stilarter

Hvad end du er til mormor stemning, det moderne og klassiske eller du er til ren flyderstemning, er der visse møbler, du ikke må glemme at indrette på terrassen.

Opbevaring af hynder, puder og plaider er vigtigt. Byg selv en tætbar kasse eller køb en hyndevogn, hvor du kan smide hynder, tæpper og puder i om aftenen, når duggen falder.

Gå heller ikke ned på belysning, når du skal indrette dit loungeområde. Store bloklys, lanterner, fakler eller hængende lyskæder er alt sammen noget, der skaber den perfekte sommerstemning, når mørket sænker sig.