home Hus og have Sådan skaber du en børnevenlig have

Sådan skaber du en børnevenlig have

Hvis du har små børn, så ved du måske også, hvor vigtigt det er at passe på dem. Børn kan finde på alting, så hvis man kigger væk i et sekund, kan de have gang i noget der ikke er helt smart. Derfor kan det være en rigtig god i de at optimere huset og haven sådan, at det børnevenligt.

Med andre ord gøre sådan, at Børne har svært ved at komme til skade. På den måde bliver livet også nemmere for dig, der ikke skal bekymre sig så meget over børnene, da du ved at stedet er sikkert. I den her tekst fokuseres der på hvordan du kan sikre din have så børnene kan lege sikkert.

De fleste af tingene er nemme at udføre, og kræver ikke meget arbejde.

Skift det hårde ud med det bløde

Det første du kan gøre, er at tænke over hvor mange hårde ting du har i din have, er der fx en grussti eller er der meget lidt græs i forhold til hvor mange fliser der er, så kan du med fordel skifte dem ud med et blødere materiale.

Du kan investere i fx flis, som er bløde små stykker bark eller træ, som kan lægges ud i stedet for småsten og grus. Ikke nok med, at det er blødere at falde på og ikke gør ligeså ondt som at falde på sten, så kan det også betale sig, da ukrudt har svært ved at trænge gennem og dermed kan du spare kræfter ved ikke at skulle fjerne ukrudt.

Børnene kan også finde på at putte alt i munden, og det er meget mindre farligt at putte flis i munden end det er at putte sten i munden. I den forstand er det også bedre får børnene hvis ikke er der sten i haven. Hvis du leder efter flis, kan du finde det til den bedste pris her.

Hvis du har fliser i haven, ville det være en god mulighed at skifte dette ud med græs for, igen, at skabe et blødere underlag for børnene, det kan godt være at du mister lidt plads til bord og stole, men det kan være en af de ting man må ofre hvis man vil være helt sikker på at have en børnesikker have.

Overvej hvilke træer der er i haven

Måske har du høje træer i din have. Disse træer kan også være farlige for børn, da de kan klatre op i dem, og sidde fast eller falde ned og slå sig. Her kan det derfor være smart at benytte flis eller græs under træet.

En vigtig ting at nævne her er, at disse ting selvfølgelig skal være i en passende mængde. Du skal passe på børnene, men det skal også være sjovt at lege i haven. Så det er måske ikke den bedste ide bare at fælde alle træerne, fordi det kan være farligt, men måske nærmere at lære børnene at de ikke må klatre op uden der er en voksen tilstede.