home Erhverv Sådan sikrer du din fremtid som selvstændig

Sådan sikrer du din fremtid som selvstændig

Hvis du er en af de mange selvstændige i Danmark, har du helt sikkert rigtig mange ting at tænke på. Særligt økonomiske tanker fylder sandsynligvis hos dig. De handler nok mest om din årlige indtjening og din virksomheds finansielle situation. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan din finansielle situation ser ud, når du ikke kan arbejde mere?

Derfor skal du have en pensionsopsparing som selvstændig

Hvis du er selvstændig, er det nok ikke den tredje alder, du går og tænker allermest over til hverdag. Der sker en masse spændende ting nu og her, men det er en god idé at overveje de ca. 20 år, hvor du skal være på pension. Det kan jo ske, at din virksomhed af den ene eller anden årsag går konkurs eller får store underskud. Det kan der være mange forskellige årsager til – og nogle gange er det årsager, som du ikke selv er herre over. Hvis du har en personligt ejet virksomhed, går det hen og bliver meget dyrt. Så står du pludselig uden nogle værdier og har heller ingen automatisk opsparing via arbejdsmarkedspensionen.

”Pensionsopsparing er for besværligt for en selvstændig”

Mange selvstændige finder ud af, at de ikke rigtig passer ind hos mange af de store og traditionelle pensionsselskaber. De har ofte en svingende indkomst og kan derfor ikke spare lige meget op hver måned. Heldigvis findes der nye, fleksible og digitale pensionsvirksomheder, der kan hjælpe dig. Grandhood er et nyt og smart pensionsselskab, der hjælper dig med at spare op på din helt egen måde. Her kan du redigere og følge med i din pensionsopsparing nemt og bekvemt fra din telefon eller computer. Læs mere om Grandhoos her: https://grandhood.dk/blog/pension-for-selvstaendige-gjort-simpelt-med-grandhood/

 

Når du laver en pensionsopsparing som selvstændig, er der en lang række fordele. Der er mulighed for en lavere beskatning af udbetalingen, og du har bedre muligheder for at lave aktive valg, når det kommer til aktieinvestering af din pensionsopsparing.