home Hus og have Sådan pynter du haven i forbindelse med oprydningsarbejde

Sådan pynter du haven i forbindelse med oprydningsarbejde

Foråret står for døren, og det betyder for mange, at der skal gøres klar i haven, så den kommer til at tage sig fint ud i forårets og sommerens vejr. Dette er muligt at gøre på mange forskellige måder, hvilket eksempelvis kunne være anlægning af nye bede, ny græsplæne, plantning af hække eller lignende, men det er faktisk også muligt at benytte sig af ’haveaffald’ til pynt i haven. Dette er flis et pragteksemplar på, da dette blot er grene, kviste og lignende, der er blevet knust og hugget af en såkaldt flishugger. Det huggede flis har et særdeles flot og enkelt look, mens det også er særdeles praktisk at benytte som pynt i haven, da det kræver et minimalt stykke vedligeholdelsesarbejde. Herudover skal det også blot udskiftes en eller to gange i året, således det hele tiden holder sig i en flot og indbydende stand.

Find den rette flishugger i det brede udvalg

Flis er også særdeles let at have med at gøre, men det skal naturligvis først laves, og her kan det være en fordel at erhverve sig en flishugger til formålet. Har man selv en flishugger, vil man opnå en meget større fleksibilitet, da man hele tiden har muligheden for at hugge nogle grene, kviste og andet haveaffald til flis, når der er behov for det. Så kan man eksempelvis ved sammenrivning af grene og fældning af træer hurtigt eliminere grene og kviste og gøre dem lettere at håndtere vha. en flishugger. Flishuggere fås dog i flere forskellige varianter, og det kan herfor være en udfordring at finde frem til den rette flishugger, som lever op til alle de krav, ønsker og behov, man end måtte have hertil. Her kan man i første omgang vælge at overveje behovet for hugning af flis, således man får erhvervet sig den rette maskine til formålet.

Afstem erhvervelsen i forhold til behov og krav

Skal man eksempelvis blot benytte flishuggeren i haven til små grene, kviste og lignende haveaffald, kan det være tilstrækkeligt med den såkaldte kompostkværn, der er særdeles god at have i normalt havearbejde. Har man brug for lidt flere kræfter i forbindelse med fældning af træer, hække og lignende i skovområder eller blot i haven, kan det være en fordel med en kraftigere variant, der kan håndtere en hel del tykkere grene end den mindre kompostkværn. De største og kraftigste flishuggere kan hugge grene med en diameter på helt op til 250 mm, hvorved man hurtigt kan få gjort grene fra fældede træer til pynt eller let håndterbart affald. Det kan også være en fordel at gå på jagt i det brede udvalg, hvor det også er mulige at indhente flere informationer om forskellige flishuggere.