home Hus og have Sådan planter du planter i din have

Sådan planter du planter i din have

Om sommeren er det altid dejligt at sidde udenfor og nyde haven, men hvis din have skal se godt ud, så skal der også arbejdes for det. Ved at plante blomster og planter kan du skabe en dejlig, hyggelig have, der er indbydende at være i.

Det kan være et stort arbejde at skulle plante mange forskellige planter ud, men hvis du gør det om foråret kan du sidde ude om sommeren og nyde synet af dit hårde arbejde.

Husk at undersøg planterne, og kig hvornår det er smartest at plante den ud sådan at du ikke ender med at plante en blomst ud om foråret som ikke kan tåle det. I denne tekst for de et par tips og tricks til hvordan du kan plante planter i din have mest effektiv og få mest muligt ud af dem.

Når planten skal plantes

Et godt tip når du skal plante planterne ud, er at skille rødderne på planten sådan at den har nemmere ved at sprede sig, og vokse sig stor. På den måde for du bedre resultater, og nogle flottere planter. Rødderne spredes ved at ryste noget af jorden af rødderne sådan, at de bliver synlige.

Hvis du vil have et pænere udseende rundt om planterne, kan du bruge flis til at skjule jorden omkring planten. På den måde får du et lidt skarpere look, som kommer til at have en flottere finish. Hvis du er interesseret, kan du læse mere her.

Undersøg

Der er mange vigtige ting at huske på når du skal plante blomster og andre planter ud. Som sagt skal der tænkes over tidspunktet du planter dem ud på. Men udover det, er der også en masse andre ting du skal undersøge.

For eksempel skal du også overveje om planterne skal have en bestemt jord. Der er nogle planter, fx hortensiaer, der skal have en bestem slags jord som indeholder alle de næringsstoffer, og har den præcise pH-værdi som de har brug for.

Tænk også over, hvor du planter planterne. Et sted, hvor solen står på hele dagen, vil ikke være et sted, hvor alle planter egner sig. Her kan du med fordel gå efter planter, der er lidt mere hårdføre, og kan tåle at blive udsat for sollys i mange timer ad gangen.

Skab din egen drømme have

Planter kan give et flot udseende til et have. Det er også sjovt at designe og indrette din egen have med planter du selv kan lide, og synes er flotte. Det sjove med planter er også, at du kan se dem vokse med årene, og hvert år følge med i deres udvikling.

Hvis du vælger at plante frugttræer, så kan du også bruge frugterne kommende år, og lave alle mulige sjove ting med familien. Du kan fx plante æbletræer, og lave æblegrød eller plante jordbærplanter, og servere jordbær med fløde for hele familien.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad for et landskab der kan laves i haven.