home Erhverv Sådan passer du bedst på din krop, når du arbejder

Sådan passer du bedst på din krop, når du arbejder

Det er vigtigt, at du passer på din krop, når du arbejder. Du skal gerne kunne arbejde i mange år, så det går ikke, at du ikke tænker dig om. Hvad enten du har et aktivt eller stillesiddende job, kan du få skader. Men hvordan undgår du så dette?

Tænk over dine arbejdspositioner

Når du arbejder, står eller sidder du garanteret ofte i den samme stilling i lang tid ad gangen. Det er vigtigt, at du forsøger, så vidt du kan at skifte position en gang imellem. Det kan også være godt at bevæge sig lidt, når du får mulighed for det. Har du en mail, der skal sendes til en kollega i en anden afdeling, kan du i stedet gå hen og snakke med din kollega. Hvis du har mange arbejdsopgaver, der involverer tunge løft, foroverbøjninger, lange rækkeafstande el.lign., skal du huske at bruge hjælpemidler, der hvor du kan. Det tager måske lidt længere tid, men det er bedre end at lave et uheldigt løft, der giver dig en skade.

Skån dine fødder

Hvis du står meget op på en arbejdsdag, kan det godt være hårdt for dine fødder. Det kan du gøre ved hjælp af nogle indlægssåler fra alignfootwear.dk. De kan nemlig være med til at forsøge din bevægelighed, komfort og ydeevne. Nogle indlægssåler kan være med til at forbedre din kropsholdning, så du kan holde ud af stå op længere tid ad gangen uden at få ondt.

Pas på både krop og sind

Når du skal passe på dig selv hvad angår arbejde, handler det lige så meget om dit mentale helbred. Det er lige så vigtigt, at du tænker over, hvordan du har det psykisk. Hvis du begynder at mærke tegn på stress, er det vigtigt at gøre noget ved det og ikke blot kører videre i samme tempo. Hvis du får gjort noget ved det så hurtigt som muligt, vil det gøre mindst muligt skade.

Lær at sige nej

Hvis du bliver stillet en opgave, som du selv kan mærke, at din krop ikke kan holde til, skal du lære at sige nej. Selvom du gerne vil imponere din chef, er der ingen skam i at sige, at du ikke kan klare opgaven. Det kan også være, at det er en opgave, hvor det er bedst at være to personer. Så vent hellere til, at din kollega kan hjælpe dig.