home Hus og have Sådan laver du et fint kontor

Sådan laver du et fint kontor

Hvis du gerne vil ommøblere dit kontor til noget mere unikt, så læs med her. Et kontor skal nemlig frem for alt danne rammerne for et godt arbejdsmiljø, men udover det skal man meget gerne kunne holde ud at opholde sig i kontoret i flere timer dagligt, uden at man får hovedpine og bliver træt af at se på de samme billeder på væggen.

Plakater og loppefund

Du kan nemt og simpelt skabe et fint kontor ved hjælp af plakater, planter og loppefund. Start med at hænge en kalender op på væggen, så du altid har styr på diverse datoer – også selvom du tænker, at du har en kalender på din telefon. Find herefter nogle inspirerende og motiverende plakater, som kan holde dig kørende i løbet af dagen. Det kunne f.eks. være et inspirerende citat, eller blot et motiv du finder interessant eller smukt. Du kan med fordel købe et par plakater mere end der kan hænge på væggen, så du kan skifte plakaterne ud efter behov. På den måde undgår du, at blive træt af at kigge på det samme på væggene. Du kan også tage på loppemarked og finde nogle unikke og måske endda anderledes dimser, som du kan pynte på dit kontor. Måske har du også lyst til at være helt kreativ: Find et gammelt tørrestativ som du kan bruge som mood board, eller brug et smukt maleri som opslagstavle. Der er derfor mange muligheder for at tilføje et unikt strejf til dit kontor, og kun fantasien sætter grænser.

Skab et godt indeklima ved hjælp af planter

Planter er med til at forbedre indeklimaet, og derfor er det en fremragende idé, at placere planter rundt omkring på dit kontor. Udover at forbedre indeklimaet, vil planter også være pæne som pynt på kontoret. Planter bringer en del af naturen inden døre, og derfor vil de også skabe et dejligt pusterum i den travle arbejdsdag. Den klassiske orkide er et ret godt valg, hvis du ikke har så grønne fingrer, da den ikke kræver specielt meget pleje. Hvis du vil prøve kræfter med noget lidt andet, kan du også vælge at have en pilea-plante stående. Pilea-planten bliver også kaldt for en kinesisk pengeplante, pga. sine store grønne tallerkenblade. Pilea-planten behøver heller ikke specielt meget pleje, hvorfor den er ideel til at have stående på kontoret. Der er derfor masser af fordele ved at have planter stående på kontoret.