home Hus og have Sådan lægger du et holdbart budget som boligejer

Sådan lægger du et holdbart budget som boligejer

Når man skal lave et budget, så skal man have styr på de indtægter og udgifter, som man har hver måned hele året rundt. Budgettet regner så alle udgifterne sammen og sørger for, at du får den samme udgift hver måned året rundt, selvom udgifterne varierer. Eksempelvis så opkræver mange forsikringsselskaber betaling en eller to gange om året, og der kan give et rigtig stort indhug i økonomien, hvis der ikke er taget højde for det ved f.eks. at lave et budget.

Sådan laves budgettet

Det er i mange netbanker muligt at lave et budget der, men ellers findes der masser af muligheder på internettet, også er det selvfølgelig også en mulighed selv at oprette budgettet i et regneark.

Start med at tilføje alle indtægter f.eks. løn, feriepenge, børnepenge og boligsikring. Derefter tilføjes alle de faste udgifter som f.eks. er husleje, forsikringer, afbetaling på gæld og telefonregning. Det kan også være en god idé at have en post til opsparing. Alt efter hvor grundigt du vil have budgettet, så kan du også tilføje poster såsom mad, tøj, ferier, gaver og bilreparationer. Der kan du lave et fast beløb hver måned, selvom du ikke kender udgifterne. Saldoen vil jo så bare vokse, hvis pengene ikke bliver brugt.

Vedligehold dit budget

Se dit budget efter regelmæssigt – f.eks. hver 3. måned – så du ikke først efter et år opdager, at der var sket en fejl. Når du laver budgettet første gang, så skal der ofte være en startsaldo. Hvis du ikke har til denne startudgift, så kan du med fordel se nærmere på muligheden for at optage et privatlån. Du kan herefter også indføre afdraget hertil i dit budget. Det samme er en mulighed, hvis du pludselig får uforudsete udgifter, som du ikke kendte til, da du lavede budgettet.