home Bil og motor Sådan kører man gokart

Sådan kører man gokart

De fleste, der har prøvet at køre gokart, ved at det ikke kun er sjov og fart, men også en taktisk disciplin, man kan forbedre sig i.

Her følger gode råd, der lærer dig at få hurtigere omgangstider, hvis du er ny inden for gokart.

Bliv en bedre gokartkører

Hvis du ønsker hurtigere omgange, skal du ganske enkelt have styr på de grundlæggende principper inden for gokart. Det kan måske virke indlysende, men mange glemmer de enkelte tricks, når de sidder i den hurtige gokart og adrenalinen får lov at tage styring.

Når du kører, er det dog vigtigt, at du tænker taktisk og tænker i linjer. Inden for sporten taler man om ideallinjer, som betyder, at man tager et sving med så lidt drejning bag rattet som muligt. I nemme sving er det tit til at se, hvordan man kommer bedst ind og ud af svinget, men ved større sving, er det en anden snak. Typisk resulterer det i, at begyndere flytter på kroppen ved at løfte sig i sædet, og det betyder ofte, at man faktisk flytter sin vægt fra baghjulene, som ellers har brug for trykket, da kraftoverførslen finder sted netop der.

En anden klassisk fejl er, at man tager fart af for lang tid inden svinget. Vi er sikkert alle betænksomme bilister, men når man kører gokart, skal man agere anderledes en på landevejene. På racerbanen er det nemlig helt okay, hvis man kommer hurtigt ind i svinget og bruger bremsen senest muligt. Det handler om at holde maksimal fart, og tager man farten af for tidligt, ryger der vigtige brøkdele fra omgangstiderne.

For at få taget endnu flere brøkdele skal du desuden sørge for at accelerere på vej ud af svinget, og ikke først når du er helt ude. Det gør, at du vinder tid, som kan gøre store forskelle.

Husk desuden, at du altid skal fokusere på din egen kørsel og ikke spekulere på, hvor dine konkurrenter befinder sig. Sidder du og kigger dig over skulderne for at spotte din modstandere, ryger fokus fra din egen kørsel. Fokuser derfor på at se fremad og køre dit eget løb bedst muligt.