home Erhverv Sådan indretter du din restaurant

Sådan indretter du din restaurant

Trænger din restaurant efterhånden til nye møbler, eller overvejer du at åbne din egen restaurant? Så er der nogle få ting, som det er vigtigt at have med sine overvejelser vedrørende indretning. Læs mere om det her.

 

Skab et hyggeligt miljø

Når man træder ind i en restaurant, skal man gerne føle sig velkommen og vigtigst af alt – godt tilpas. Man skal gerne kunne mærke den hyggelige stemning og få en fornemmelse af, at indretningen er funktionel og velovervejet. Der skal ikke være noget, der i værste fald kan føre til ubehag eller irritation, og derfor er det vigtigt at være bevidst om den korrekte indretning af en restaurant.

 

Det er bevist, at de omgivelser, vi har omkring os, er med til at påvirke vores adfærd. Det betyder, at en restaurants indretning kan have betydning for eller måske endda være altafgørende, når det kommer til den opfattelse, som kunden skal have af stedet.

 

Helt konkret foretrækkes det ofte, at restauranter er indrettet med bløde møbler, frem for kantede, hårde og lidt for smarte møbler. Når man sætter sig, vil man gerne have en fornemmelse af, at man sidder godt, og at man kan sidde der og nyde et godt måltid. Man vil også gerne kunne sidde der og hygge sig sammen med de andre kunder, og derfor føle, at restaurantbesøget har været en hyggelig begivenhed i sig selv. Er det ikke tilfældet, vil man skynde sig igennem maden, og man vil højest sandsynligt ikke komme tilbage igen.

 

Ydermere foretrækkes det, at restauranter fremstår med afdæmpede farver frem for diverse pangfarver. De afdæmpede farver giver en følelse af ro og er samtidig med til at bidrage til den hyggelige stemning. Den hyggelige stemning kan yderligere påvirkes af organiske materialer, hvorfor det kan være en god ide at vælge møbler i træ. Sådanne møbler er ofte mere rustikke, men de er også med til at skabe en skarp kontrast til de kedelige, syntetiske overflader.

 

Belysningen er også af stor betydning, idet det korrekte lysdesign sammen med de bløde flader, afdæmpede farver og organiske materialer er med til at skabe et miljø, man nyder at vende tilbage til – igen og igen.

 

Hold desuden altid gerne dine rum åbne i restauranten, således man ikke skal kæmpe for at komme uden om de mange borde og stole. Men dog heller ikke for åbent, idet akustikken således bliver negativ. Det er derfor en balancegang at finde ud af, hvor meget der skal ind i rummet, og hvornår man har nået sin grænse for møbler og diverse nipsting.

 

Find stor inspiration online

Søger du yderligere inspiration til, hvordan du kan få din restaurant til at fremstå med det helt rette udtryk. Så gennemse det store udvalg af møbler til restaurant. Her finder du alt inden for inventar til restauranter, og du kan derfor være sikker på at finde nogle møbler, som stemmer overens med lige netop den stil, du ønsker for din restaurant samt de behov, du har for indretning.