home Uncategorized Sådan håndtere du salg af en afdøds bolig

Sådan håndtere du salg af en afdøds bolig

Der kan være mange følelser forbundet med at skulle sælge en bolig for en, som du har haft kær. Af denne årsag kan forløbet ofte virke uoverskueligt, hvorfor det for mange enten tager for lang tid, eller omvendt bliver gjort i en sådan hast, at noget ikke gik som man havde forventet.

 

Begge dele vil man naturligvis gerne undgå, og derfor får du her et par gode råd med på vejen, når du skal sælge en bolig for en afdød i din familie.

 

 

  1. Find den rigtige ejendomsmægler

Som sagt er der mange følelser forbundet med at skulle sælge et dødsbo. Derfor kommer ejendomsmægleren, der skal handle huset, også til at få stor betydning for dig undervejs i forløbet.

 

Af denne årsag er det yderst vigtigt, at du finder en ejendomsmægler, som kan sætte sig ind i din situation. På denne måde er du sikker på at modtage en god behandling samt den tid, som du har brug.

 

Umiddelbart er der ikke nogen mæglerfirmaer, som nødvendigvis er bedre end andre. Derfor kan det godt være en idé at tage en uforpligtende samtale med et par stykker, inden du bestemmer dig for, hvem der skal handle boligen.

 

 

  1. Få styr på det juridiske omkring salget

I en situation som denne vil de færreste ønske sig at bøvle med juridiske uoverensstemmelser. Derfor bør du overveje at konsultere en advokat, som kan guide og vejlede dig til de rigtige beslutninger, således at du ikke kommer i stridigheder med hverken det offentlige og/eller de eventuelle andre arvinger.

 

Mange vælger i dag at benytte sig af privat skifte af dødsboet, hvormed dødsboet behandles af boets arvinger uden indblanding fra en bobestyrer. Og i en situation som denne, vil det i særdeleshed være fornuftigt at tage en uforpligtende snak med en advokat, således at du undgår unødvendige konflikter.

 

 

  1. Sørg for at boligen er klar til salg

Når du skal sælge afdødes bolig, er der i mange tilfælde tale om en bolig, som ikke har fået en kærlig hånd i lang tid. Det kan betyde, at elementer, som ikke har generet afdøde eller måske dig, kan være forstyrrende for købers helhedsbillede af boligen. Dette kan potentielt gøre det langt sværere at sælge boligen til en pris, som du havde forventet.

 

Derfor bør du grundigt gennemgå boligen og stille dig over på købers side, hvormed du bliver i stand til at vurdere om nogle ting burde renoveres eller skiftes i boligen. Dette kan både være små ting, som væggene der skal males, hvilket de fleste kan overkomme selv. Men det kan også være taget, der burde skiftes inden overtagelse. Her vil de fleste naturligvis vælge at få et tilbud på nyt tag og i stedet klare de mindre projekter selv.

 

 

Udover det ovenstående, vil du højst sandsynlig løbe ind i andre uoverskuelige situationer, som ikke passer godt ind i dine daglige rutiner. Men her er det vigtigt at huske på, at du på sigt vil blive glad for at afslutte det hele på en ordentlig måde – også selvom det måske vil kræve lidt mere af dig i hverdagen et stykke tid.