home Hus og have Sådan fungerer hulmursisolering

Sådan fungerer hulmursisolering

Du har måske hørt ordet hulmur eller hulmursisolering, men du har ikke bekymret dig mere om, hvad det betyder. Men hvis der er en risiko for, at du har problemer med, at din hulmur er dårligt isoleret, så burde du undersøge ordets betydning nærmere. Uanset hvad kan du få den undersøgt og få et svar. Hulmuren er det stykke eller hul imellem facade og indre vægge på et hus. I nogle huse er der disse hule ydremure, som giver en dårlig isolering for huset. Huse med murerede ydervægge fra år 1900 og frem er typisk med hule ydremure.

 

Det var først i år 1970, at der kom et krav om hulmursisolering, når man skulle bygge nye huse. Men mange huse, der er ældre, har ikke en optimal hulmursisolering.

 

Få undersøgt dit hus

For at finde ud af, om du har fået hulmuren isoleret eller ej, bør du kontakte en professionel. I nogle huse, som er bygget om flere gange, kan der være flere ydervægge i samme hus. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvilke der eventuelt kan og bør blive hulmursisoleret.

 

Hvis hulmuren ikke er isoleret, bruger du med garanti mere i varme i de kolde perioder, end du ville gøre, hvis huset var isoleret. Det gør du, fordi du må skrue mere op for varmen, da den vil sive ud gennem utætheder. I et tæt hus vil varmen i højere grad forblive og cirkulere rundt i huset. Så ved at efterisoleret huset, kan du spare penge på varmeregningen.

 

Udnyt fradraget

I forbindelse med en potentiel efterisolering på et traditionelt parcelus på 120 m2 vil det koste omkring 10.000 kr. at få lavet en hulmursisolering af huset. Men dertil kan du udnytte håndværkerfradraget, hvor du i skrivende stund kan trække omkring 27% fra arbejdslønnen på arbejdet. Derudover kan du få et tilskud for staten, da der er tale om en energioptimering.