home Kæledyr Sådan finder du det rette foder til din hund

Sådan finder du det rette foder til din hund

Hunden er menneskets bedste ven, og det er også vigtigt at behandle hunden som sin bedste ven, og det gør man blandt andet ved at give den sundt foder af høj kvalitet. Sund og nærende mad er nemlig også vigtigt for hunden, da hunde også har det bedre, når de får sund og god kost. Hunden har også en bedre kondition, stærkere modstandskraft over for sygdomme, god fordøjelse og en flot pels, når den får sundt og nærende mad. Herfor er det også vigtigt, at man vælger med omhu, når man skal finde foder til sin hund, og det kan eksempelvis være en fordel at vælge foder uden korn til sin hund.

Hundefoder uden korn er sundt for hundens fordøjelse

Hvis man vælger hundefoder uden korn, kommer man en hel del tættere på hundens normale kost, der umiddelbart ikke indeholder korn. Ved at give hunde hundefoder med korn risikerer man, at der udvikles foderallergener, mens man også forbedrer hundens fordøjelse ved at vælge foder uden korn. Har man tidligere givet sin hund foder med korn og gerne vil skifte til foder uden korn, er det meget vigtigt, at man langsomt vænner hunden til det nye foder. På den måde kan hundens mave vænne sig til foder med et højere proteinindhold og et lavere indhold af korn. Vælger man derimod kornfrit foder allerede, når hunden første gang skal have foder, er det naturligvis ikke nødvendigt med en tilvænningsperiode, og det kan også være en fordel at vælge foder rigt på protein og fedt til hvalpe, så de kan vokse hurtigt og udvikle sig godt fra start.

Hunde udvikler allergier i foråret – vær opmærksom på dette ved køb af hundefoder

I forbindelse med foråret og sommeren begynder pollen, græsfrø og lignende at komme frem, og det er i høj grad noget, der påvirker hundene, hvilket kan ses gennem røde plamager mellem hundens poter. En sådan allergi kræver hjælp at komme til livs, og den er ikke rar for hunden, hvorfor det kan være en fordel at lave forebyggelse for sådanne allergier. Det kan man eksempelvis gøre ved at give sin hund kornfrit foder, hvilket kan være med til at gøre hunden mere modstandsdygtig over for allergier. Det er dog ikke sikkert, at kornfrit foder fjerner symptomerne helt, men det kan mindske de forskellige allergisymptomer betydeligt.