home Erhverv Sådan finder du den rette revisor

Sådan finder du den rette revisor

Langt de fleste virksomheder er slet ikke påkrævet en revisor. Det kan dog stadig være en god idé at have en revisor eller være tilknyttet en.

Indledningsvis skal det nævnes, at en revisor ikke er det samme som en bogholder. En bogholder afstemmer løbende bilag, moms m.m., mens en revisor typisk hjælper til, når der skal klares større opgaver som årsregnskaber eller stiftelser af virksomheder etc.

Mange virksomheder i dag råder dog over et setup, hvor du som erhvervsdrivende får en kombination af en revisor og en bogholder, hvilket giver virksomheden gode forudsætninger for at have økonomiske rådgivere tilknyttet, som let kan hjælpe virksomheden med finansielle forhold. Se mere om den type løsning her.

Når du leder efter en revisor, skal du først og fremmest finde ud af, hvilken form for aftale, du ønsker at få tilknyttet hjælpen på. Afhængigt af dine behov, kan der være mange måder at en ekstern håndsrækning på. Typisk kan du få tilknyttet med timebetaling eller ved at få en samlet pris på en opgave, men nogle virksomheder tilbyder også, at du kan købe klippekort, så du opnår billigere timepriser.

Dernæst skal du finde ud af, hvor ofte du skal bruge hjælp fra din revisor og/eller bogholder. Er det en person, du skal trække meget på, skal du overveje, om du vil finde en fast person i f.eks. en mindre virksomhed, eller om du vil henvende dig til en større virksomhed, hvor personen ikke kender din forretning så indgående, men hvor der altid er personale til, du kan få hurtig hjælp.

Indhent flere tilbud

Når du har fundet ca. tre potentielle steder, du kan få tilknyttet en revisor eller bogholder, kan du med fordel beskrive dine behov og bede om et uforpligtende tilbud ved de enkelte virksomheder. De fleste forretninger har intet imod at afgive et uforpligtende tilbud i forhåbning om at vinde en kunde, og du får dermed gode kort på hånden, så du kan vælge det bedste sted at få lavet dit virksomhedsregnskab. Du kan nemlig sammenligne de tre tilbud og henvende dig til den, der giver de bedste vilkår og en god pris.

Husk dog at prisen ikke altid bør være en primær årsag til at vælge stedet, da også referencer fra andre kunder og fleksibilitet bør vægte højt i dine overvejelser.

På den måde vælger du en fremadrettet partner, som leverer solidt arbejde og som gør det for den bedst egnede pris i forhold til din økonomiske situation.