home Gør-det-selv Sådan får man hjælp til det praktiske ved en begravelse

Sådan får man hjælp til det praktiske ved en begravelse

I forbindelse med et dødsfald i den nære omgangskreds, er der flere forskellige ting, man skal have styr på, og dette kan være særdeles uoverskueligt, når man lige har miste en i den nære omgangskreds. Derfor kan det være en fordel at få hjælp til de praktiske ting, hvilket eksempelvis kunne være i forbindelse med begravelsen, hvor der er mange ting at gøre. Lader man eksempelvis en bedemand om disse mange opgaver, vil man have mere tid til at bearbejde sorgen, uden man skal klare mange praktiske ting ved en begravelse.

Hvorledes udregnes begravelseshjælpen?

Når der skal være begravelse, er det muligt at få udbetalt begravelseshjælp, som er et økonomisk tilskud til begravelsens udgifter. Denne begravelseshjælp vil være udregnet i henhold til alder samt formue, og derfor er begravelseshjælpen opdelt i forskellige grupper. For personer under 18 år vil det være gældende, at der udbetales 9.200 kroner uanset formuen. For afdøde, der efterlader ægtefælle eller børn under 18, vil der blive udbetalt en begravelseshjælp på 11.000 kroner, hvis ægtefællernes formue tilsammen er på under 36.700 kroner. Begravelseshjælpen er opdelt i forskellige grupper, og der er flere grupper end de nævnte, og det kan herfor være en udfordring at overskue, om man kan få begravelseshjælp. Dette kan man få hjælp til, såfremt man vælger en bedemand, der tilbyder at gøre dette. Det er muligt at finde bedemand i Ebeltoft ved at klikke her.

Ansøgning om attester, aftale med kirkegård osv. andet kræver tid og energi

Finder man en alsidig og god bedemand, vil man opleve, at der tilbydes mange forskellige ting i forbindelse med begravelsen, således man ikke skal benytte meget tid og energi på praktiske anliggender ved begravelsen. Det er også sjældent, at man har overskud og tid hertil, når man gennemarbejder den sorg og ulykke, det oftest vil være, når en nær ven, en i familien eller lignende går bort. Derfor kan det være en fordel at finde en bedemand, der kan være behjælpelig med at ansøge om begravelseshjælp, såfremt man er berettiget til det. Hernæst kan det også være en fordel at finde en bedemand, der kan planlægge noget af begravelsen, således man ikke selv skal stå for dette i en svær tid.