home Erhverv Sådan får du styr på regnskabet i din virksomhed

Sådan får du styr på regnskabet i din virksomhed

Sponsoreret indhold

 

Intern og ekstern kommunikation, HR, regnskab, jura… Der er mange ting, som man skal have styr på, når man skal køre en virksomhed og tilmed også gerne vil have succes med den. Men man kan desværre ikke være ekspert på alle områder. Derfor får du her en kort guide til, hvordan du får bedre styr på regnskabet i din virksomhed.

Har du en revisor i baghånden?

Første råd til at få godt styr på dit regnskab er: find den rette revisor. En revisors primære opgave er at gennemgå en virksomheds regnskab og at kontrollere, at det er korrekt. Det kan derfor være altafgørende for din virksomheds økonomi, at det jævnligt tjekkes igennem af en dygtig revisor, så du undgår fejl, der i sidste ende kan koste dyrt.

Derudover så kan en revisor fungere som rådgiver og assistance i forbindelse med forskellige økonomiske ændringer, og en revisor kan hjælp med at f.eks. din skat betales, som det skal. Der findes flere forskellige slags revisorer, og man behøver ikke at have en uddannelsesmæssig baggrund indenfor revisorfaget, for at kunne kalde sig revisor. Hold derfor gerne øje med, om revisoren er godkendt med en autorisation.

Hav orden i bogføringen

Det er ikke bare vigtigt, at en revisor kommer og tjekker regnskabet med jævne mellemrum – det er også vigtigt, at regnskabet til hverdag bliver ført ordentligt, og at de rette bilag bliver gemt og indført i regnskabet. Det er det, som man normalt kalder bogføring – at regnskabet bogføres korrekt. Der findes i dag en række gode bogføringsprogrammer, som gør det nemmere at holde styr på regnskabet i en virksomhed, men her kan det også være en fordel at alliere sig med en erfaren bogholder, som kan rådgive og/eller holde orden. På den måde undgår du små fejl undervejs, som kan gøre arbejdet sværere for revisoren i sidste ende, som manglende bilag eller opgørelser. Udover at holde orden i regnskabet kan en bogholder hjælpe med:

  • At ordne løn i virksomheden
  • At holde styr på betaling af skat
  • At sende regninger til kunder og at rykke for ubetalte regninger
  • At styre momsindberetninger
  • At kontrollere regninger og bilag løbende

Der er altså mange ting at holde styr på, når økonomien skal være i orden i en virksomhed, men med den rette hjælp og de rette programmer kan du undgå mange problemer hen ad vejen.