home Erhverv Sådan får du fremstillet dine egne maskiner

Sådan får du fremstillet dine egne maskiner

I dag er der mange virksomheder, der lider under at mangle de præcise maskiner og rutiner, der effektiviserer produktionen. Ofte er der tale om virksomheder, som mangler en ekstra funktion eller en hel ny maskine, der gør det lettere at opnå en kvote eller gør det lettere og mere sikkert for de ansatte.

Nyt produktionsudstyr er naturligvis ikke en billig investering, men den kan tjene sig selv mange gange ind igen, hvis den tager hånd om et behov eller skaber mere effektivitet.

Ønsker du at få foretaget fremstilling af specialmaskiner, skal du bære dig sådan ad:

Behov

Når du præciserer, hvilke behov din maskine skal hjælpe dig med at løfte, er det essentielt, du er meget specifik. Tænk ikke kun på den centrale del af den proces, der skal omtænkes, men tænk også i de del-aktiviteter, der indgår i produktionsarbejdet.

Et godt råd er at sætte dig i en arbejdsgruppe, hvor dine medarbejdere er med til at definere behovet og den ønskede løsning.

 Kravspecifikation

Sørg for at få lavet en liste over alt, der skal med i det tilbud, du indhenter. Her har du mulighed for at nøje redegøre for, hvilke krav der er til maskinen og hvad der skal indtænkes i fremstillingsprocessen. Dette er din mulighed for at retfærdiggøre, hvis du ikke ender med et produkt, der kan det ønskede. Kravspecifikationen fortæller ganske enkelt, hvad maskinen skal kunne, så der ikke er noget at diskutere, hvis der opstår uenighed om, hvorvidt produktet er bygget efter aftalen.

Tegning

Når der er udtænkt en god løsning og defineret krav, skal du have din idé tegnet op. Her skal din samarbejdspartner tegne maskinen op. I første omgang vil der være tale om en grovskitse, som I siden forfiner og får til at fremstå helt efter planen.

Produktion

Når maskinen er tegnet og udregnet i forhold til dimensioner og kapacitet, skal den bygges. Her har du brug for at alliere dig med en maskinbygger eller en ingeniørvirksomhed.

Typisk bygger de maskinen på eget domicil og fragter den siden til virksomheden, hvor de står for montagen.

Instruktion

Når der bringes nye elementer ind i produktionen, skal de ansatte naturligvis instrueres i brug – både i forhold til betjening, men også sikkerhed. På denne måde bliver det nye apparat brugt bedst muligt og under sikre foranstaltninger.