home Rejser og ferie Sådan bliver du klar til bilferie med familien

Sådan bliver du klar til bilferie med familien

For nogle er den perfekte ferie at flyve langt væk til nye eksotiske steder, og for andre er det den frihed, der følger med, når man selv drager på eventyr i bilen. Men det kræver en del planlægning, og der er mange ting man skal være opmærksom på, før man tager afsted. Herunder kan du læse, hvordan du bliver helt klar til bilferien.

3 tips til den gode bilferie

  1. Gør de rette sikkerhedstjek.

Før du overhovedet begynder at planlægge ferien, så er det vigtigt, at alt det praktiske er på plads. Kan familiebilen for eksempel klare at køre de mange kilometer og er der plads til alle familiens medlemmer og alt deres baggage? Derudover er det også vigtigt, at sikkerheden er i orden. Måske er alderen begyndt at sætte sine spor på synet, og det kan måske være på tide med et synstjek. I så fald er det vigtigt at få det gjort med det samme, da det ville være uforsvarligt at sætte sig bag rattet med hele familiens sikkerhed på spil. Bor du i eller omkring hovedstadsområdet, så kan du for eksempel tage et smut forbi en optiker Gentofte. Her kan du få dit syn testet helt gratis og være sikker på vejene. Vil du vide mere, så kan du læse her om Bak Optics.

  1. Lav en god strategi.

Når sikkerheden er på plads, så kan de andre overvejelser begynde. Her kan det være en god idé at lave en overordnet strategi for, hvornår turen skal begynde. Du kan foreksempel være nødt til at tage hensyn til børnenes skolegang, eller måske er det muligt at planlægge uden for ferierne, så ferien ikke skal gå med kø hele vejen gennem Europa.

  1. Planlæg turen grundigt

Nu kan planlægningen af turen endelig begynde. Overvej om turen kun skal have en enkelt destination, eller om der skal indlægges små pitstops undervejs.