home Erhverv Sådan bliver du certificeret til at bruge lift på din arbejdsplads

Sådan bliver du certificeret til at bruge lift på din arbejdsplads

At anvende en lift på en arbejdsplads, er ikke noget, man bare lige gør. Det kræver snilde, øvelse og frem for alt viden om, hvordan man anvender den korrekt. Ved man ikke dette, og giver man sig i kast med at anvende en lift uden den fornødne viden og træning, kan der ske alvorlige ulykker.

På langt de fleste arbejdspladser bliver der i dag stillet rigtig høje krav til operatører, da arbejdet med lifte altid skal være sikkert og effektivt.

Det ses derfor oftere og oftere, at der er et krav til, at operatører af lifte skal have bestået et liftkursus, og dermed være IPAF-certificeret. Det betyder, at man får et gyldigt PAL-kort, der gælder i fem år, og dermed er man godkendt til at kunne anvende lifte på arbejdspladsen.
Derfor skal du tage et liftkursus 

Arbejder man eller overvejer man at søge arbejde på en arbejdsplads, hvor der bruges lifte i det daglige arbejde, er det en rigtig god ide at blive certificeret til at anvende lifte. Det skaber en øget sikkerhed i anvendelsen af disse maskiner, og derudover gør det også, at ens arbejde bliver langt mere effektivt og korrekt. Derfor er et sådan kursus ikke kun gavnligt for en selv men også for det firma, man arbejder hos.

Lifturset består af to dele, en teoretisk og praktisk del, og man skal bestå dem begge, for at få et PAL-kort.  Kurset vare 7 timer, og da det bliver undervist på både dansk og engelsk, har alle mulighed for at deltage – også selvom man kommer fra en international virksomhed.

Gennem liftkurset vil man få en generel og bred viden om anvendelsen af lifte, samt hvad der er vigtigt, når det kommer til sikkerhed omkring disse maskiner. På den måde kan man blive godt klædt på, uanset om man er på udkig efter nyt arbejde eller har brug for at blive opkvalificeret på sin nuværende arbejdsplads.