home Fitness & Træning Sådan bliver du bedre til at løbe

Sådan bliver du bedre til at løbe

Mange går og roder med lysten til at begynde at løbe. Løb ses ofte som den ultimative form for konditræning og kondisport, da det udelukkende handler om at være i god form (og lidt løbeteknikker ved siden af). Men for mange forbliver det dog en lyst og måske knap så meget en vilje eller en virkelighed. Grundene går fra ikke at have nok tid til ikke rigtigt at kunne overskue det lange forløb til den gode kondi. Det er dog langt fra en umulighed at blive god til at løbe, selv hvis du starter fra bunden af. Du behøver kun to ting: Din krop og din vilje.

Gør det nemmere for dig selv

Som sagt er viljen egentlig det vigtigste, hvis du vil nå langt (eller til måls) i dit løbeforløb. Du kan gøre processen nemmere for dig selv med disse fifs:

  • Når du lige begynder, så tag det roligt. Hvis du er i meget dårlig form eller ikke har løbet i lang tid, bør du starte ud med korte turer – måske også kortere end du egentlig tror, du kan løbe. På den måde undgår du at løbe lige ind i en skade med det samme. Dette gør det også mere overskueligt, da du ikke skal løbe så meget i starten.
  • Hvis du begynder om vinteren og ikke vil løbe i regn og slud, kan du løbetræne i et fitnesscenter eller derhjemme, hvis du har et løbebånd. Det kan også være, du bare ikke har så gode løbemiljøer omkring dit hjem. Et løbebånd er en gode måde at gøre løbetræningen fleksibel og svær at undgå, da det kan gøres derhjemme – find de nyeste løbebånd til billige priser.
  • Ligesom man i løb skal kunne holde hele turen, skal du i løbeforløbet også holde hele processen igennem. Man plejer at sige, man ikke må stige med mere end 10% i løbeturens længde om ugen. Dette tal er dog fleksibelt, med læg en plan for, hvor meget du vil stige med hver uge, så du undgår skader.
  • Hvis du får en skade, så opgiv ikke det hele. En skade er ikke verdens undergang. Tag en pause, genoptræn langsomt og prøv igen.

Viljen er vejen

Hvis du har viljen til at komme i god form, så kommer du det. Det tager muligvis lang tid, men den gode kondi skal nok vente på dig ved målstregen.