home Fest og underholdning Sådan arrangerer du en julefrokost for din familie

Sådan arrangerer du en julefrokost for din familie

December er måneden for hygge, julekalender, julebag og ikke mindst julefrokoster. Hvis du skal stå for dette års eller næste års julefrokost, er du måske allerede i gang med planlægningen. En julefrokost bliver som regel festlig og hyggelig uanset hvad, men det kræver alligevel lige lidt planlægning og forberedelser, hvis det skal blive rigtig godt.

Hvor skal julefrokosten holdes?

Først og fremmest vil det være en rigtig god idé at finde ud af, hvor julefrokosten skal holdes henne. Der er nogle familier, der gør det sådan, at alle skiftes til at holde det derhjemme. Hvis der er plads til, at alle kan være hjemme i dit hus, kan du jo bare holde det der. Det kan også være, at I gerne vil holde det et sted såsom et hotel, hvor alt bliver arrangeret for jer.

Hvem skal stå for maden?

Der er ingen julefrokost uden god julemad, så det skal der selvfølgelig også være styr på. Det kan du klare på flere måder. Hvis du har mod på det og tid til det, kan du give dig i kast med at lave al maden selv. Det vil komme til at tage en del tid, men til gengæld bliver det lige som du vil have det. Du kan også gøre sådan, at du skriver ud til alle og beder dem om at tage hver deres ting med. På den måde bliver det lidt mere overskueligt, men det kræver også, at alle er med på den. En sidste mulighed er at få leveret maden ude fra. Det vil muligvis koste lidt mere, men til gengæld slipper I for både madlavning og en hel masse opvask.

Aftenens underholdning

Selvom snakken helt sikkert går på sit højeste, kan det være hyggeligt med en form for underholdning til julefrokosten. Den kan I både få leveret ude fra eller klare helt selv. Hvis I gerne vil klare underholdningen selv, kan I f.eks. helt klassisk spille pakkeleg. Du kan bede alle om at medbringe 2-3 små pakker, så I kan spille et kæmpe pakkespil. Hvis der er mindre børn med, som ikke vil med, kan det være godt at have noget legetøj klar, som de kan hygge sig med. Det kunne f.eks. være fra Jellycat hos Børnenes Kartel. Hvis I gerne vil bruge lidt ekstra penge på underholdning, kan I f.eks. få en tryllekunstner til at komme.