home Rejser og ferie Så er det endelig blevet skisæson igen

Så er det endelig blevet skisæson igen

Eller måske nærmere blevet tid til at planlægge og bestille en eventuelt skitur. Velovervejet planlægning hjemmefra er med til at sikre, at man har det bedste udgangspunkt for at få en god ferie. Her er der nogle praktiske ting, man skal tage stilling til, ligesom man også skal gøre sig klart, hvilken skisportstyper, der ønskes adgang til, derudover skal man se på, hvad budgettet er, inden man til sidst – forhåbentligt – har fundet den ønskede destination.

Praktiske ting – fly, bil eller bus

Det er vigtigt at finde ud af, hvorvidt man gerne vil flyve til skiferien, køre med bus eller køre i egen bil. Denne beslutning vil typisk afhænge primært af, hvor megen bagage, man har med. Børnefamilier – specielt med helt små børn – kan godt have vanskeligt ved at pakke småt nok til en flyvetur, når der skal pakkes til vinter. Foretrækker man at bruge sit eget udstyr, så kan det også være en god idé at fravælge flyet.

Type – skiskole, alpint, langrend, udenomsaktiviteter

Man kan med fordel gøre sig det klart hjemmefra, hvilken type skisport, man gerne vil deltage i. Er man til langrend eller er det de alpine discipliner, der trækker. Eller måske er det vigtigt, at der er adgang til begge dele. Er man uerfaren eller har børn med skal man tænke på, hvorvidt der er skiskole og børnevenlige pister og også gerne udenoms aktiviteter, der tiltaler børnene, hvis de bliver trætte af at stå på ski førend de voksne. For voksne kan udenomsaktiviteter ligeledes være vigtige for eksempel i form af forholdsvis nem adgang til gode restauranter og natklubber.

Budget – hvor meget vil vi bruge?

Det gælder for skiferie som med alle andre ferier, at der findes noget i næsten alle typer prisklasser. Desværre har de færreste af os ubegrænsede finansielle midler, så inden man bestiller ferien skal man gøre sig selv den tjenest at lægge et lille feriebudget. Husk at inkludere råderum til ekstra udgifter. Selve prisen på rejsen er ikke den endelige udgift på en skiferie. Desværre.

Destination – hvor går turen hen?

Efter at have overvejet de ovenstående betragtninger, er det på tide at finde en destination, der passer til ens behov og ønsker. Der er et utal af muligheder, men det bør være nemmere at beslutte sig, hvis man først har taget stilling til disse punkter. Læs mere her om forskellige skiferiemuligheder.