home Smykker og Mode Retro moden er et hit

Retro moden er et hit

I det seneste årti har moden nærmest været i en cyklus. Det der var moderne for kvinderne i 50’erne, 60’erne og helt op til 90’erne er nu vendt tilbage, og kvinderne er på jagt efter fortidens fund. Men hvad fra disse årtier, er en del af det retro tøj, som alle kvinder jagter i dag?

Vi vil prøve at guide jer igennem hvad der er in, fra alle disse årtier, så du kan være med på ”den nye” mode.

 

Den stilfulde kvinde

Den generelle stil fra 50’erne op til 70’erne var for den stilfulde kvinde, som ønskede at udtrykke sig anstændigt og køn.

Hvis det er 50’ernes tema der er lige noget for dig, så skal du tilbage til flotte strutskørter, og kjoler i vilde pastelfarver. Noget der er meget oppe og vende igen i dag, er datidens ikoniske polkaprikker. Til den lette sommerkjole er polkaprikkerne perfekte for den moderne kvinde.

 

60’ernes mode var langt mere præget af den samfundsmæssige udvikling. Kvinderne løsrev sig en smule fra normerne og det begyndte også at afspejle sig i moden. Det var nu korte kjoler, samt rockabilly kjoler, der var et hit blandt alle kvinder. I dagligdagen kom de friske college-jakker nu også på til de lidt koldere dage.

 

70’erne ramte sammen med hippiebølgen. Denne periode er nok mest populær i nutiden, overalt var kvinder iklædt de populære trompetbukser. Hvis ikke de moderne trompetbukser var på, så var det nu okay at være mere afslappet i almindeligt sportstøj. Til de festlige anledninger blev de lette og flotte maxikjoler påført og svinget rundt på dansegulvene.

 

Grunge-æraens indtræden

Fra den stilfulde nabopige til den løsrevne hippie, kom nu en periode i 80’erne med grunge og store rockbands. De stilfulde kjoler blev skiftet ud med hullede stonewashed jeans. Det var ikke længere det flotte krøllede hår. Kvinderne var mere frie og ligeglad og pandebåndene fik sin indtræden her.

 

90’erne er nok en af de tider, som er mest moderne for nutiden kvinder. På fødderne var de yderst populære buffalo-støvler, som er blevet genfundet i vores tid. De mavekorte toppe præger de fleste danske kvinder i sommertiderne, og det gjorde de også i 90’erne.