home Rejser og ferie Rejs ud i ferien og undgå at blive stresset

Rejs ud i ferien og undgå at blive stresset

Flyrejserne bliver billigere og billigere, og vi rejser gerne og ofte. Mange har opdaget fordelene ved at komme hjemmefra i ferien. Selvfølgelig kan man sagtens holde ferie hjemme i baghaven, hvis vejret er til det, men der er en række psykologiske faktorer, der er vigtige at være opmærksom på. Bliver man hjemme (eller i nærheden), vil man helt automatisk være optaget af de ting, der skal og bør gøres, såvel arbejdsrelateret som husligt.

Det kan godt være, at man formår at lade tingene ligge, men rent psykologisk vil de alligevel nage i baghovedet. Det kommer man ud over, hvis man rejser langt væk. Så er det lettere at koble 100% af og nyde ferien og familien. Det er rigtig sundt for psyken, ikke mindst i den fortravlede tid, vi lever i.

Maldiverne – paradiset, du kender fra postkortene

Når beslutningen om at rejse er taget, melder spørgsmålet om rejsemål sig naturligt. Hvis du har mulighed for det, er det mest interessant at komme så langt væk som muligt, hvor både natur og kultur er anderledes end herhjemme. Er du blank for ideer, kan vi anbefale nogle af de skønne øer sydpå, og der er masser at vælge imellem. Toptours tilbyder for eksempel rejser til Maldiverne, og har du ikke besøgt disse øer, er det bestemt et godt bud på et eksotisk rejsemål. Disse øer byder på alt det, du kender fra eksotiske postkort: Skønne hvide strande, palmer og krystalklart dybblåt vand.

Find den rette kabine-kuffert til flyrejsen

Uanset om du vælger Maldiverne eller et andet eksotisk rejsemål, skal du formentlig flyve derned, og der er en række praktiske detaljer i den forbindelse. En lidt overset detalje er måske selve kufferterne. Hvis du rejser jævnligt, skylder du dig selv et par gode kufferter. En god kuffert i pænt design er en af de ting, der lige sætter prikken over i’et. Du finder for eksempel et kæmpeudvalg hos Kuffert Thomsen, som nok slår udvalget i de fleste almindelige fysiske butikker.

En af de vigtigste ting er en god kabine-kuffert, hvor du kan medbringe passende fornødenheder til dit ophold på flysædet. Vær opmærksom på, at flyselskaberne har deres egne regler for størrelse og vægt af kabine-kufferten, hvis du vil undgå at betale ekstra for overvægt. Tjek flyselskabets hjemmeside, og vælg en kuffert af passende dimensioner.

Hvad må man have med i håndbagagen i flyet?

Som udgangspunkt kan du medbringe det meste, men af hensyn til sikkerheden er der blandt andet specielle regler for at medbringe væsker i kabinen. Du kan derfor med fordel pakke shampoo, tandpasta og solcreme ned i den bagage, du tjekker ind til flyets lastrum, da du alligevel ikke får brug for disse ting under selve flyrejsen. Hvis du har brug for at have væsker med i håndbagagen, skal det være i små flasker, der maksimalt kan indeholde 100 ml.

Flaskerne skal være opbevaret i en speciel gennemsigtig og lukbar pose, som maksimalt kan indeholde en liter. Det er kun tilladt at medbringe én pose, men du må så til gengæld have det antal flasker med, som posen kan rumme. De specielle poser kan købes i flere store butikskæder eller hos flyselskabet. Vær opmærksom på, at disse regler ændres med jævne mellemrum, så tjek op på det, hver gang du skal ud at rejse.