home Erhverv For det perfekte resultat: Forhør dig om vandskæring

For det perfekte resultat: Forhør dig om vandskæring

Vandskæring er en teknologi, der stadig er under udvikling, men den er værd at arbejde på fortsat, da vandskæring er forbundet med at være miljøvenlig. Ved vandskæring skærer man i materialer af forskellige emner med under et meget stort tryk. Samtidig er vandet tilsat sand, der også giver vandet en bedre skæreegenskab. Her kan man sammenligne skæringen med eks. en diamantskæring.

Hvorfor benytte sig af vandskæring?

For de fleste mennesker kan det virke lidt vildt, at vand direkte kan skære, men med et vandtryk på 3800 bar giver det ret god mening. Vandet pumpes desuden ud af dyser med dysehoveder, der ikke måler mere end 0,1 mm, og vandet kan dermed nemt skære i gennem mange bløde materialer. Vandstråleskæreren har et vandforbrug på 3,6 liter pr. minut, hvilket bidrager til en miljørigtig forarbejdning. Dette er bestemt en fordel, som man bør overveje i forhold til, hvor meget vi i dag bekymrer os om vores natur og miljø.

Derudover er der også masser af andre fordele for dig, der vælger at benytte dig af vandskæring. Grundet dysehovedernes størrelse og det høje tryk er man ved hjælp af vandskæring i stand til at skære med meget høj præcision, og der efterlades heller ikke grater på de emner, som du skal have skåret. Dermed undgår du at skulle efterbehandle, hvilket mange ser som en umiddelbart stor fordel.

Afprøv metoden

Synes du, at det lyder lidt for vildt, at vand kan skære på denne måde, så er det helt sikkert en idé at prøve det af. Hos Ålsrode Smede & Maskinfabrik A/S har de arbejdet med vandskæring siden 2001. Virksomheden er beliggende i Grenå, men du kan, uanset hvor du bor ringe og få meget mere information omkring denne fantastiske metode. Her er du altid sikret en personlig og kvalificeret service.