home Rejser og ferie Oplev forskellige dele af landet

Oplev forskellige dele af landet

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Danmark er et dejligt land, og de mange regioner byder på et væld af oplevelser for den nysgerrige og eventyrlystne. Hvad end man besøger Nordjylland, Sønderjylland, Fyn eller Sjælland, så er der masser af kultur, shopping og seværdigheder i vente. Nogle gange glemmer man lidt at lege turist i eget land – og det på trods af at vores har så meget at byde på. Når du rejser rundt med en større gruppe – hvad end det er institution, familie, venner eller virksomhed, så er en turistbus et godt valg. Med den kan du nemlig komme rundt let og smertefrit uden at skulle bekymre dig om at navigere eller selv at sidde bag rattet.

Skønne København og spændende Aarhus

Danmarks to største byer emmer af spændende tilbud. I København kan du blandt andet opleve Christiansborg og Amalienborg, gå tur i Botanisk Have eller ved søerne samt shoppe på strøget eller tage en tur i Tivolis gyldne tårn. Det kunne også være, at du skulle tage en rundvisning på Christiania og lære om, hvordan staden blev til i sin tid? Du skal også opleve strækningen langs vandet, hvor du finder Den lille havfrue og biblioteket Den Sorte Diamant.

Aarhus var kulturby for blot få år siden. Og det er ikke uden grund. Seværdigheder lige fra kunstmuseet Aros over de mange skønne parker til Moesgård Museum og Den Gamle By kan begejstre hele familien. Det giver uvurderlige oplevelser med hjem i bagagen. Du må ikke gå glip af Latinkvarteret, som oser af skønne cafeer og hippe butikker. Er du ung, kan du også overveje at crashe en af barerne i uniparken om fredagen til en billig øl. Er I en større gruppe, der skal på eventyr, så overvej at leje en turistbus, så I fleksibelt kan skræddersy jeres skema. Så kan I nyde turen lidt mere.

Masser af natur i Danmark

Danmark er som bekendt en fiskerination, og derfor støder du på mange charmerende kystbyer. Her kan du lede efter rav eller tage en svømmetur i eksempelvis Vesterhavet om sommeren. Bornholm er hele Danmarks yndlingsferieø, og her er masser at se. Turistbusserne på Bornholm kan tage dig fra Gudhjem til Hammershus på nul komma fem. Du bør her også opleve den lokale ret, røget sild, på en lækker fiskerestaurant.

I Nord- Midt- og Sønderjylland finder du et væld af flotte naturparker. Måske du skulle opleve Mols Bjerge for første gang? Eller gå en tur langs Hærvejen, som er blevet voldsomt populær i de senere år? Hvis du vil danne dig et komplet overblik over, hvad du bør opleve i de forskellige regioner, så konsulter en guidebog. Når du har udvalgt de perfekte destinationer, kan du begynde at planlægge transport fra A til B til C. På den måde kan du skabe en effektiv og fuldendt tur. Husk at sammensæt din Danmarkstur, så du både får lidt godt til ganen, lidt kunst, noget natur og lidt historie. Så har du fundet den perfekte kombination.

Online kan du læse om turistbusser, som kan tage dig til og fra de forskellige steder, som du har udvalgt.