home Livsstil Ny eller brugt elcykel?

Ny eller brugt elcykel?

Overvejer du at købe en elcykel? Så har du sikkert også været i gang med at pristjekke på nettet. Du har nok også fundet ud af at en elcykel, er en forholdsvis dyr anskaffelse. Faktisk kan en elcykel nemt koste det samme som en lille brugt bil. Det rejser selvfølgelig spørgsmålet, kan der være penge at spare ved at købe en brugt elcykel.

Det er måske overraskende, at svaret ikke er så lige til, men det er der faktisk en god forklaring på. Der findes et hav af forskellige elcykler, systemer, motorer og batterier. Så hvis du skal købe brugt, skal du virkelig vide, hvad du går efter, ellers kan du hurtigt købe katten i sækken.

Nogle af de helt billige elcykler, som kan købes i supermarkeder eller lavpris byggemarkeder, kan virke billige. Men det øjeblik cyklen går i stykker eller skal have skiftet batteri, kan du risikere, at du enten ikke kan få elcyklen repareret. Det kan også forekomme, at et nyt batteri næsten koster ligeså meget som en ny elcykel.

 

Problemet ved at købe en brugt elcykel er:

  • Du ikke ved hvordan den tidligere ejer har behandlet cyklen.
  • Er den blevet serviceret
  • Hvordan er batteriet blevet ladet osv.

Køb en demo model

Hvis du vil spare penge, bør du overveje at købe en demo elcykel fra en elcykelforhandler. Så er du nemlig sikker på, at cyklen er passet med service, og batteriet er godt behandlet. Herudover giver forhandleren også som oftest 2 års fuld garanti på demo modellen.

En demo model er typisk en elcykel, forhandleren har brugt i butikken, som en cykel kunden kan prøve inden han eller hun beslutter sig for et køb. Disse cykler har derfor sjældent kørt ret meget, og den har næsten også altid stået indendørs. Selvom cyklen kan fremstå med brugsskræmmer, vil det næsten altid være den bedste handel, du kan gøre, hvis du ikke vil betale fuld pris på en elcykel.