home Jura Når du skal vælge den rigtige forsvarsadvokat

Når du skal vælge den rigtige forsvarsadvokat

Det er aldrig særligt rart, hvis man får brug for en forsvarsadvokat. Derfor er det vigtigt, at man vælger den helt rigtige forsvarsadvokat, så man får den bedst mulige oplevelse under omstændighederne. Der er derfor flere forskellige ting, som kunne være af interesse, når man skal til at forberede sig på at forsvare sin uskyld og det vigtigste er uden tvivl valget af forsvarsadvokat. Her er der flere ting, som den almene befolkning nok ikke ved så meget om, som dog alligevel bliver relevant, hvis man selv vil vælge sin forsvarsadvokat.

Du kan selv vælge – prisen er underordnet

Der er rigtigt mange gode ting ved Danmark. Vi har et flot flag, er generelt meget tillidsfulde, elsker hygge og så har vi et rigtigt godt forsvarssystem. Når du kommer til en sag, så bliver forsvarsadvokatens salær fastsat af en dommer efter allerede fastsatte takster. Det er således ligegyldigt, hvem du vælger til at forsvare dig, for de skal nemlig have det samme i løn uanset hvad. Med et frit valg på alle hylder, så kan det, for mange, være et spørgsmål om at finde den bedste, når det nu er til samme pris alt sammen. Betalingen foregår endda således, at hvis du vinder sagen, så betaler staten for omkostningerne til retssagen. Hvis du går hen og taber, så vil staten alligevel lægge ud for advokatens salær, så du ikke kommer til at skylde din forsvarsadvokat penge. Gælden kommer til at stå hos politiet og man kan i mange tilfælde finde en afdragsordning.

Kig på kompetencer

Når nu det kun er kompetencer, som er en udslagsgivende faktor, så går jagten som regel ind på den mest kvalificerede. Her kan man benytte sig af flere forskellige værktøjer til at finde den bedste kandidat. Det mest effektive er dog nok at kigge på deres forhenværende sager og vurdere, om kvaliteten af deres arbejde er højt nok til dine krav. Det kan dog også være, at det bliver svært at få fat i den allerbedste advokat, da personen jo naturligvis er den mest ombejlede. Det betyder dog slet ikke, at man ikke kan få fat i en bedre advokat end den man er tildelt, men det er også værd at undersøge dem, for hvis de er et rigtigt godt parti, så er der jo absolut ingen grund til at skifte dem ud med en anden.