home Gør-det-selv Masser af muligheder i gamle paller

Masser af muligheder i gamle paller

Det er blevet super let at bestille nye varer over internettet. Bare et klik og så har du bestilt det sidste nye tøj, som tit er produceret i Kina og så skal fragtes op til dig i Danmark. Men for at tøjet kan komme fra Kina til Danmark kræve det et større logistisk arbejde, og en af de helt store slidere i den sammenhæng er EUR-pallen, som faktisk kan bruges til rigtig meget andet, end kun til at transporterer vores mange ting frem og tilbage i verden.

Fra Kina til din hoveddør

Rigtig mange af de ting vi bestiller bliver produceret i Kina og andre lande, som ligger meget langt fra Danmark. De skal så fragtes op til os her i Nordeuropa og det sker tit ved hjælp af paller. Vi ser dem tit i supermarkeder og andre steder, hvor produkter stadigvæk er stablet på paller af træ. Men der findes faktisk mange forskellige produkter indenfor emballage til brug for logistik. Plastpaller, halvpaller engangspaller, der er rigtig mange forskellige paller og indpakningsløsninger som logistik firmaer kan ty til for at få din pakke sikkert fra udlandet og måske helt frem til kantstenen eller leveret til hoveddøren.

Brug træpallerne til DIY-projekter

For at kunne holde til at transportere varer fra a til b over store afstande er EUR-paller og andre logistikløsninger for det meste meget robuste, og det kan komme dig til gavn i dit helt eget hjem. Der findes et utal af måder, hvorpå du kan bruge paller til at lave ting til hjemmet. Lige fra sofaer, lavet af sammentømrede paller til højbede, der beklædt med stof kan blive et nyt hjem for dine jordbærplanter til foråret. Det kan især være genialt, hvis du bor i lejlighed, hvor du ikke har adgang til din egen have og gerne vil dyrke nogle få jordbær eller andre bær. Hvis du tager en tur rund på nettet, kan du finde masser af inspiration til, hvordan en gammel EUR-palle kan få nyt liv hjemme hos dig.

Virksomhederne der arbejder med logistik, finder også hele tiden på nye pakkeløsninger, så det kan betale sig at holde lidt øje med, hvad de har af produkter, som måske kunne blive en del af dit næste DIY-projekt. Her er det kun fantasien der sætter grænserne.